Menderes’te Tartışma Büyüyor

Menderes’te Tartışma Büyüyor
  • 28 Nisan 2016 08:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğalgaz çalışmaları devam eden Menderes’te kazılan çukurları ve boruların üstünü kapatarak asfalt döken Menderes Belediyesi’ni resmi yazı ile uyarırken tartışmalara CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala da katıldı. Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe imzalı yazıda, doğalgaz sisteminin kabulünün tam olarak yapılmadığı, bu yüzden boruların üzerinin ilçe belediyesi tarafından güvenlik nedeniyle kapatılamayacağı vurgulanırken derhal işlemlerin durdurulması istenmişti.

İlçede tartışmalara neden olan doğalgaz sonrasındaki kazı ve kapatma çalışmalarının ardından AK Parti ve CHP’li birçok isim sosyal medya üzerinden birbirine girdi. Bunun üzerine açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala, dokuz maddelik yazıyı sosyal medya hesabından, “Dürüstlük kim, siz kimsiniz” başlığı ile paylaştı.

2014 yerel seçimlerinde aynı zamanda AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun da CHP adayı olarak rakibi olan Pala, ilçe başkanı sıfatıyla yaptığı açıklamada konulara açıklık getirdi.  Pala aynı zamanda, belediyenin 2015 yılında doğrudan temin yöntemi ile yaptığı ihaleler, firmalar, bedellerini paylaştı.

Pala’nın mesajlarına Belediye Başkanı Soylu’dan ilginç bir kontra geldi. Soylu, İlçe Başkanı Pala ile CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül’ün konu ile ilgili sosyal medya üzerinden gerçekleştirdikleri diyalogun görüntüsünü yayınlayarak, “Bu adama söyleyecek laf bulamıyorum. Sadece Menderesli kardeşlerimin vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Pala ve Akgül arasında geçen diyalogda kullanılan ifadeler CHP’lilerin de tepkisini çekti.

Menderes'te Tartışma Büyüyor

PALA: BİLİNÇLİ OLARAK YAZILDI
Soylu’nun paylaşışımı sonrası Pala’dan açıklama geldi. Pala, Akgül ile yazışmalarını planlı bir şekilde Soylu’nun görmesi için yapıldığını iddia etti. Pala şu ifadeleri kullandı; “Dün akşam Menderes Belediye Başkanı Sayın Soylu’ a bazı sorular yönelttik ve tam kendisinden beklediğimiz tarzda bir cevap aldık. Tabii ki gün boyu sabırla izlediğimiz hakaretler cabası. Biliyorsunuz Sayın Soylu, Bize daha öncede sataşmış ve gerek cevabı almıştı. Sorduğumuz sorular karşısında, çaresizlik içerisinde bu bilgilerin belediyeden kimin tarafından verildiğini araştırmaya başladı. Bu konuda Sayın Akgül haklı çıktı. Bana “kaşıma tatlı gelir” demişti yani alışkanlık yapar. Bizde “Dürteyim o zaman” dedik. Sayın Soylu’nun çaresizlik içinde bu satırların üzerine atlayacağını biliyordum. Evet Sayın Soylu, sizden cevap alabilmek için bir konuyu daha dürtelim ki uyanıp bize cevap verin. Sayın Soylu, hakaret içermeyen bu satırlar sanal medyada bilinçli olarak yazıldı. Biz aptal ya da sizin trollerinizin dediği gibi kozalak değiliz. Kimseye sanal medya üzerinden hakaret etmeyiz. Menderes halkı hala cevabınızı bekliyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  İrfan Önal, emeklilerimizin yanında olacağız!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.