Menderes’te kadro operasyonu

Menderes’te kadro operasyonu
  • 6 Nisan 2023 13:19

GİZEM ÇETİNKOL – Gazete Ege / Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a yakın isimleri görevden alan Belediye Başkanvekili Erkan Özkan’ın başlattığı değişim hareketi şirketin ardından belediye kadrosuna yansıdı. Özkan, belediyenin en kritik isimlerinden biri olan Kayalar’a yakın İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Yalça’yı görevden aldı.

İçişleri Bakanlığı’nın hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle açığa aldığı ve halen yargı süreci devam eden Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar ile Belediye Başkanvekili Erkan Özkan arasında yaşanan kriz sürüyor.

Belediye meclisi içinden seçildikten sonra Kayalar’a yakın isimlerle yollarını ayıran Özkan bazı eski bürokratları geri getirmişti. Kayalar’ın uzaklaştırdığı Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar başta olmak üzere tartışmalı kişilere yeniden görev veren Özkan son olarak belediye şirketinde operasyon yapmıştı. Kayalar’ın belediye meclisinde yanından ayırmadığı meclis üyeleri Hasan Yücel Kara ve Halil Şen’i belediye şirketindeki yönetim kurulu başkanlığı ve başkanvekilliği gibi görevlerden alan Özkan kendisine yakın bir ismi şirketin başına geçirmişti.

Gazete Ege’nin bir süre önce gündeme getirdiği kadro operasyonu belediyenin ana birimlerine ve müdürlüklerine yansıdı. Başkanvekili Özkan, Belediye Başkanı Kayalar’a en yakın isim olan ve belediyenin en kritik biriminin başında bulunan İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Yalça’yı görevden aldı. Belediye içinde yaşanan görüş ayrılıkları sonrasında bazı toplantılarda emekli olacağını ve artık çalışmak istemediğini söyleyen Yalça’nın adı birçok imar düzenlemesi ve inşaat projelerinde gündeme gelmişti. Yalça’nın yerine Sarper Dikmen’in getirildiği öğrenildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  BAŞKAN TÜRKMEN’DEN 1 MAYIS MESAJI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.