Menderes’te İthal danışman krizi!

Menderes’te İthal danışman krizi!
  • 4 Nisan 2023 10:10

GİZEM ÇETİNKOL – GAZETE EGE/Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından meclisten seçilen Başkanvekili Erkan Özkan’ın icraatları kriz yarattı. Kayalar’ın ekibini uzaklaştıran Özkan, Kuşadası eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal’ı başdanışman olarak görevlendirilince yerli-ithal kavgası çıktı.

Menderes'te İthal danışman krizi!

İçişleri Bakanlığı’nın hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırdığı Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar ile Başkanvekili Erkan Özkan arasındaki gerilim sürüyor. Göreve geldikten sonra Kayalar’ın ekibini uzaklaştırmaya başlayan Özkan belediye ve şirket kadrolarında değişikliklere giderken birçok ihale dosyası ve kararı da gözden geçirdi.

“BANA SORMADAN İŞLEM YAPMAYACAKSINIZ”

Menderes Belediyesi’nde son olarak ithal danışman krizi patlak verdi. Başkanvekili Özkan’ın Kuşadası’nda önceki dönemlerde belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Fidandal’ı danışman olarak ataması tartışmalara neden oldu. Özkan’ın uzun yıllardır belediye de görev yapan personellerin tüm işlemleriyle birlikte müdürlerin aldığı kararların dahi Fidandal’ın görüşünü almadan onaylamadığı ileri sürüldü. Özkan’ın oluruyla Kuşadası’ndan gelen Fidandal’ın bürokratlara, “bana sormadan bilgim dışında bir işlem yapmayacaksınız” dediği iddia edildi. Belediyenin başta imar, fen işleri, park bahçeler ve destek hizmetleri gibi kritik ve bütçeli tüm birimlerinde alınan kararları kontrol ettiği öğrenilen Fidandal’ın sık sık Başkanvekili Özkan ile uzun toplantılar yaptığı ifade edildi.

Menderes Özdere’de akaryakıt ve otel işletmeciliği gibi işlerle uğraşan Başkanvekili Özkan’ın Kuşadası’nda kendisine ait bir akaryakıt istasyonu da bulunuyor. Özkan ile Fidandal’ın geçmişten bu yana tanıştıkları, Kuşadası’nda da görüştükleri iddia ediliyor. Fidandal, 2012 yılında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından Kuşadası Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen “ihaleye fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet” soruşturmasında gözaltına alınan ardından beraat eden isimler arasında yer alıyordu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Duman’dan emek ve dayanışma vurgusu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.