Meğer Hiç Sorunumuz Yokmuş!

Meğer Hiç Sorunumuz Yokmuş!
  • 8 Aralık 2015 12:44

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Türkiye-Rusya krizinin ardından oluşabilecek ekonomik kayıpla ilgili olarak, “‘Doğalgazı keserler’ gibi korkutmalara karnımız tok. Başka bir ülke buluruz, olmadı odun kömürü yakar geçeriz” diyerek pembe bir tablo oluşturdu. Suriyeli mülteciler konusuyla ilgili de konuşan Delican CHP’nin önerdiği mülteci komisyonunu eleştirerek, “Türkiye’nin yaklaşık 3 milyon mülteciye dört yıldan beri baktığını unutmuşlar, kalkıp komisyon kuruyorlar” diyerek sokakta yatan ve yiyecek ekmeğe muhtaç olan Suriyeli mültecilerin Türkiye’deki yaşam şartlarını görmezden geldi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, hem İzmir hem de Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sınırlarımızı ihlal eden Rus uçağını düşürmesinin ardından oluşan krizle ilgili konuşan Delican, şöyle konuştu:
“Türkiye, ticaretini sanki sadece onlarla yapıyormuş gibi bir hava oluşturmak kamuoyu açısından doğru değil. Bizim sınırlarımızı taciz eden herkese bu dersi veririz. Ne pahasına olursa olsun bunu karşılamaya hazır bir milletiz. Tarih boyunca kanla çizdiğimiz sınırlara kimseyi müdahale ettirmeyiz. ‘Ben büyük ülkeyim’ diye hava atamaz. Canımız pahasına bunu savunmaya hazırız. Her türlü ekonomik yaptırıma bu millet göğüs gerebilecek tarihi birliğe sahip. ‘Doğalgazı keserler’ gibi korkutmalara karnımız tok. Başka bir ülke buluruz, olmadı odun kömürü yakar geçeriz. Bu kadar kolay bu. Sınırlarımızın bir tek karesi, yaşam konforumuzu feda etmeye yeterlidir.”

“BEDELİ ÖDEYECEK EKONOMİYE SAHİBİZ”
Rusya ile yaşadığımız krizde Türkiye’nin çok büyük zarar görmeyeceğini söyleyen Delican, bazı ekonomik kayıplar olsa bile Türkiye’nin dünyadaki her bölgeyle ticaret yapacak bir ülke halinde olduğunu belirtti.
Rusya’nın Türkiye’den çok daha fazla kayba uğrayacağını ifade eden Delican, şunları söyledi: “Biz sınırlarımıza yapılan müdahaleye karşılık verdik. Bunun karşılığında eğer ticari bir bedel varsa bunu çok rahatlıkla ödeyebilecek ekonomiye sahibiz. Telaş yapmaya, korkmaya gerek yok. Ticaret yapılmak isteniyorsa, bu ileri ki süreçte devam edecektir. Eğer istenmiyorsa, dünyada sadece Rusya yok, birçok ülke var. Türkiye’deki ürünler başka ülkelere satılabilir, doğalgaz başka ülkelerden alınabilir. Buradaki firmaların zararları, devletin başka ülkelere yönlendirmesiyle çözüme ulaştırılacaktır.”

“BÜYÜKŞEHİR, HİZMET YERİNE MAZERET ÜRETİYOR”
Delican, geçen hafta İzmir teşkilatı olarak yaptıkları Ankara ziyareti hakkında da değerlendirmede bulundu. Davutoğlu’nun en yakın zamanda İzmir’e gelmeyi planladığını, Başbakanlık Ofisinin bundan sonra çok daha etkin olarak faaliyet göstereceğini söyleyen Delican, bakanların toplantılarını ofiste yapacaklarını, yurt dışından gelen heyetlerin de görüşmelerini İzmir’de gerçekleştireceklerini kaydetti.
Başbakanlık Ofisi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi binalarının karşılıklı olması dolayısıyla daha koordineli bir çalışma istediklerini belirten Delican, “Sayın Başbakanımız, İzmir Büyükşehir Belediyesine her türlü desteği vermeye hazır. İzmir Büyükşehir Belediyesinin de mazeretlerini elinden almak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet yerine mazeret üretiyor. Bunların gerçek dışı olduğunu İzmir halkına anlatacak olan da Başbakanlık Ofisinde yapılacak çalışmalar olacak” dedi.

“BANA TELEFON AÇSIN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, yaptığı açıklamalarda bazı projelerin Ankara’da yaşanan sorunlar nedeniyle gerçekleşmediğini söylemesini eleştiren Delican, şöyle konuştu: “İşin kolay tarafına yöneliyor. Mağduriyeti oynayarak İzmir’de yapmadığı projeler üzerinden oy toplamaya çalışıyor. Bu bir büyükşehir belediyesine yakışacak tavır değil. Sürekli şikayet eden, bu kadar kendisinin mağdur edildiğini söyleyen bir başkan pozisyonu artık miadını doldurmuştur. Bundan sonra yeni şeyler söylemesi gerekiyor. Seçimlerde ‘Binali Yıldırım ile yarışmak güzeldi’ dedi. Bu yarışın bitmediğini kendisine hatırlatmak istiyoruz. Biz bir hizmet yarışındayız. Mazeret istemiyoruz. Hükumetimizin her konuda desteğini kendisi çok iyi biliyor. Biz engelleri kaldırmak için gelen bir parti olarak asla kendisine engel olmayız, olmadık da. Aksine ona engel olanları bize bildirsin, biz onları çözelim. Başbakanlık Ofisi 20 adım karşısında. Gitsin karşı binaya, bana telefon açsın, her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Partili Çankırı 4 İlde Seçim Karnesini Değerlendirdi

“BİZDE PARTİ İÇİ SİYASET MİNİMAL DÜZEYDE”
Diğer partilerde yaşanan kongre tartışmalarına değinen Delican, şu ifadeleri kullandı: “13 yıldır bütün sözlerini tutmuş, vatandaşa ne söylediyse hemen hemen hepsini gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam eden bir AK Parti görüyoruz, bir de kendi içsel kavgaları ile mücadele eden diğer siyasi partileri görüyoruz. Halkımız yüzde 50’ye varan oylarla bu yüzden bizi takdir ediyor. Biz hizmet odaklı bir partiyiz. Bir siyasi partinin en önemli hastalığı parti içi siyasettir. Bizde parti içi siyaset minimal düzeydedir. Ben teşkilatlarıma her zaman ‘kesinlikle parti içi siyaset yapamayacağız, enerjimizi hizmetlerimizi vatandaşımıza anlatarak kullanacağız’ diyorum.”
Delican, diğer partilerin demokrasi adı altında içsel çekişmelerle kıran kırana birbirleriyle mücadele ettiklerini ve bu sürede halkın derdiyle dertlenmedikleri için bir karış yol alamadıklarını söyledi.

“BU ZAMANA KADAR AKILLARI NEREDEYDİ?”
Delican, CHP Mülteci ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nu ise “Treni kaçırdıklarını görünce arkadan yetişmeye çalışıyorlar” diyerek yorumladı. Yaklaşık dört yıldır Suriye’den sığınma talebinde bulunan herkese Türkiye olarak kapıyı açtıklarını hatırlatan Delican, “Biz onların söylediği gibi sınırlarımızı kapatsaydık, ‘bu Suriyelilerin bu ülkede ne işi var?’ deseydik oradaki insanların belki birçoğu bugün hayatta olmayacaktı. Şimdi orada söylediklerini unutmuşlar, Türkiye’nin yaklaşık 3 milyon mülteciye dört yıldan beri baktığını unutmuşlar, kalkıp komisyon kuruyorlar. Bu zamana kadar akılları neredeydi?” diye konuştu.

“İSTANBUL’LA YARIŞMAK İSTİYORUZ”
İzmir’in ticari gelişmeleri hakkında konuşan Delican, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir, Anadolu’nun bütün potansiyelini Akdeniz’e aktaracak liman kentidir. İzmir’i sadece ticaret anlamında değil, kültürel ve sanatsal manada da ülkemizin değerlerini yansıtacak bir balkon şehir olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde Çandarlı limanı dahil olmak üzere Nemrut limanlar bölgesinde yapılan yatırımla, limancılıkta Türkiye’nin dünyada söz sahibi olacağına inanıyoruz. Ulaşım kanallarının açılmasıyla, İstanbul otobanının ve Ankara Hızlı Tren Projesinin bitmesiyle ve daha sonra Ankara ile Antalya otoyollarının hayata geçmesiyle İzmir, bölgenin en hareketli şehri olacak. Bu kadar kolay ulaşılan bir kentte ticari faaliyetler ve daha birçok faaliyetin dünya çapında yapılabildiğini göreceğiz. İzmir üretimde eksenini maalesef İstanbul’a kaydırdı. Tekrar birincilikleri kazanmak için İstanbul ile yarışmak istiyoruz. Böylece sadece İzmir ayağa kalkmayacak, çevre iller de ayağa kalkacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.