Manisa şehidini göz yaşlarıyla uğurladı

Manisa şehidini göz yaşlarıyla uğurladı
  • 11 Ekim 2016 16:29

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Onbaşı Evren Kara (23), memleketi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde toprağa verildi.

Alaşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan Kara’nın naaşı, Killik Mahallesi’ndeki baba evine getirilerek helallik alındıktan sonra cenaze namazı için Pazar Camisi önündeki Cumhuriyet Meydanı’na getirildi.

Cenaze törenine, şehidin babası Galip, annesi Mendua, abisi Mustafa, kardeşi Fatma Kara, ablası Melek Turcan, sözlüsü Merve Sarı ile Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Oğlan çok bizde”
Cenaze töreni öncesinde konuşan şehidin ablası Melek Turcan, “Onlar yenilenler de farkında değiller. Hamdolsun. Bir insan bu kadar itibar görür mü? Yıkılmadık, dimdik ayaktayız.” diye konuştu.

Şehidin annesi Mendua Kara ise cenaze töreni öncesinde oğlunu askere gönderirken giydiği ceketi ile şalını tabutun üzerine örttü.

“Ben sana oğlum demiyordum Evren Paşam diyordum.” diye tabuta sarılan anne Kara, “Evrenim uyan oğlum, bakmalara doyamıyordum. Nazarım değmesin diye yönlerimi dönüyordum. Uyan, al bayrak ile seni asker ettim, al bayrağa sarılı geldin oğlum.” diyerek oğlunun resmini öptü.

Şehidin askere gitmeden önce sözlendiği Merve Sarı ise tabuta sarılıp, “Bir ay sonra gelecektin, nişanlanacaktık.” dedi.

Şehidin abisi Mustafa Kara da, “Duysunlar oğlan çok bizde. 4 tane bende var, sülalemizde 20 tane oğlan var. Duy sesimizi arkandayız, sonuna kadar” ifadelerini kullandı.

Cenaze töreni öncesinde fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Kara’nın naaşı, İl Müftüsü Sinan Cihan’ın öğlen kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra Killik Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.