Malumun İlanı

Malumun İlanı
  • 18 Aralık 2015 13:00

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/CHP İzmir İl Kongre tarihi yaklaştıkça önce Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ı destekleyen ardından da desteğini Eski Milletvekili Alaattin Yüksel’e çeviren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan bir türlü destek bulamayan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İl Başkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Kaya Termal Otel’de gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Serter, Nevzat Kavalar lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

“İL BAŞKANLIĞIMI TAÇLANDIRDIM”

Toplantıda Kavalar’ın da kendisine eşlik ettiği Serter, “Türkiye’de CHP 7 Haziran sürecinden sonra önemli bir kongre sürecine girmiş, il kongresine sıra gelmiştir. 9 Ocak günü MYK’dan seçilerek göreve başlamış bulundum. Önemli süreçler geçirdik. Bir tanesi ön seçim. Diğeri 7 Haziran seçimleri. Partimiz gerekli çalışmaları yaptı ve güzel sonuçlar elde ettik. Genel Başkan’ımız koalisyon kurmak istedi. Ama yukarıdaki istemedi. 1 Kasım seçimlerinde de kendisini koruyan tek parti olduk. Sonuç olarak Ankara’ya 14 milletvekili gönderdik. Bu başarılarla il başkanlığımı taçlandırmış oldum. Bildiğiniz gibi saygın bir iş adamıyım. Koltuktan güç alarak değil, koltuğa güç vererek başkanlık yapmaktayım. Tabi ki insanlar kendi yönetim kurullarıyla çalışmak ister ama süreç bana o fırsatı vermedi. Bu süreçte önümüzde tabi ki engeller oldu. Bunları da başarıyla aştım” dedi.

YÜKSEL’E GÖNDERME!

Serter aynı zamanda, bugün il başkanı adaylığını açıklayan İzmir Eski Milletvekili Alaattin Yüksel’e de göndermelerde bulundu. Serter, Yüksel’in il başkanlığı döneminde sert bir il başkanı olmasına atıfta bulunarak, “Örgütlü, özgür insanlara ihtiyacımız var. Hiçbir zaman despot ve koltuk sevdalısı olmadım. Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde çalıştık” dedi.

Serter, sözlerine şöyle devam etti:

“Gördüğünüz gibi yanımda Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar var. Delege iradesinİ engellerden koruyarak, ittifak halinde seçimlere gireceğimizi duyurmak istiyoruz. Pazar akşamı inşallah zaferle çıkacağız.”

“CHP AİLESİ SERTER’E TEŞEKKÜR ETMEK ZORUNDA”

Mevcut CHP İl başkanı serterin ardından konuşan Kavalar ise, şunları söyledi:

“11 aylık sürede çok başarılı bir dönem geçirdik. 4 seçim yaşadık. Partimizin nasıl yükseldiğini hepimiz görüyoruz. Başkanımız Bedri Serter’le milletvekili adaylığım süresince daha yakından görüşmelerimiz oldu. Kendisine CHP ailesi teşekkür etmek zorunda. CHP’nin Bedri Serter’e bir borcu vardır. Ben örgütte 42 senedir mücadele ediyorum. İlçe başkanlığı gibi görevlerle onurlandırıldım. Örgütümüz uygun görürse bu göreve talibim. Başkan Serter’e beni desteklediği için teşekkür ediyorum.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.