Kuşadası’nda Güzel Sürpriz!

Kuşadası’nda Güzel Sürpriz!
  • 7 Ocak 2016 10:00

Aydın’daki Kuşadası Limanı’nda, güzel bir sürpriz yaşandı. Nesli tükenmekte olan ve dünyada sadece 700 adet kalan Akdeniz fokuna rastlandı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı ekipler, Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki limanda devriye görevi yaptığı sırada Akdeniz fokuna rastladı. Nesli tükenmekte olan ve dünyada sadece 700, Türkiye’de ise 100 tane kalan Akdeniz fokunun fark edilmesiyle hemen ekipler harekete geçti. Ekipler, limanda görülen foku ise kameralarına kaydetti. Hemen durumu Ekodosd Derneği ve Sualtı Araştırmaları Derneği’ne bildiren ekipler, fokun yaralı olup olmadığını kontrol etti. Uzmanlar, yaptığı ilk incelemede ise Akdeniz fokunun yorulmuş veya kaybolmuş olabileceğini belirtti. Sahil Güvenlik ekipleri, büyük önem taşıyan Akdeniz fokuyla ilgili gerekli önlemlerin alındığı ve nesli tükenmekte olan diğer canlılar içinde kurumlar arası koordineli çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’nın simge yapısına onarım
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.