‘Kültürpark’a Dokunma’ dedi, ağaçla evlendi!

‘Kültürpark’a Dokunma’ dedi, ağaçla evlendi!
  • 25 Ekim 2016 09:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas fuarlarını Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir’e almasının ardından üniversite öğretim üyeleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı ortak akıl toplantılarıyla görüşler alarak hazırladığı Kültürpark Projesi kentte gündem olmaya devam ediyor.

Kültürpark’a Dokunma Platformu, projeye karşı çalışma yürütürken, platformla paralel düşünün bir vatandaştan ilginç bir tepki geldi.

İzmirli Luna Betül Elen, Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark Projesine dair tepkisini dile getirmek için park alanında bulunan ağaçlardan biriyle evlendi.

Evrensel’in haberine göre Luna Betül Elen, Kültürpark’ın korunması gerektiğini ifade ederek bu alanda rahatça nefes alabilmek istediğini dile getirdi.

Luna Betül Elen isimli yurttaş, Kültüpark’ta yapılmak istenen yeni projenin, doğaya vereceği zararı dile getirmek için park alanı içindeki bir ağaçla evlenme kararı aldı. Kültürpark’a Dokunma Grubunun üyelerinin de katıldığı etkinlikte temsili bir nikah töreni düzenlendi ve bu törende Kültürpark’ın, park olarak kalması gerektiğinin mesajları verildi. Etkinliği yapma gerekçesini anlatan Eren, Perulu Çevreci Aktivist Richard Torres’in çalışmalarından etkilendiğini ifade ederek “Daha öncesinde onun videosunu izlemiştim. Kültürpark’ın tehlike altında olduğunu öğrenince de Kültürpark’a Dokunma Grubuna katıldım. Grup bu önerime olumlu yanıt verdi” dedi.

DÜNYANIN EN GÜZEL YERİ KÜLTÜRPARK
Kültürpark’ın kendisi açısından önemini de anlatan Elen şunları söyledi: Kültürpark’ın bir girişi Lozan bir girişi Montrö, demokrasinin bir kalesi diye bir yer belirlemek istesek herhalde Kültürpark olur bu benim için. Kaskatlı Havuzu’nun üzerindeki çıplak kadın heykellerinin uzun yıllardır bozulmadan duruyor olması ve de insanların burada rahatça gezebiliyor olması önemli. İstanbul talan edildi ve şimdi sıra İzmir’de. Bence şu anda dünyanın en güzel şehri İzmir ve en güzel yeri de Kültürpark. Burada rahatça nefes almak istiyorum. Yurt dışında insanlar hafta sonları AVM’lere değil parklara gidiyor. Ben de kendi şehrimde, kendi dilimde konuşurken bu parka rahatça gidebilmek istiyorum.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Planetaryumda astronomi sohbetleri başlıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.