Kulaklar CHP PM’sinde Gözler DP ve DSP’de!

Kulaklar CHP PM’sinde Gözler DP ve DSP’de!
  • 26 Ocak 2019 15:49

Yarın yapılacak CHP PM toplantısında aralarında İstanbul’da CHP’nin elinde olmayan ilçeleri ile geçen hafta açıklanması beklenen CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve MYK’da kararı alınan Torbalı, Selçuk ve Menderes belediye başkanlıkları dahil 150’ye yakın belediye başkan adayının açıklanması bekleniyor. CHP’de bu durum yaşanırken gözler siyasi hayatta uzun zamandır faal olmayan Demokrat Parti(DP) ve Demokratik Sol Parti(DSP)’ye çevrildi.

114 mevcut Belediye Başkanı DP Listelerinde yer alacak iddiası
Geçtiğimiz dönemde CHP İzmir’de aday gösterilmeyen isimlere kapılarını açan DSP ve DP bu dönemde yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanlarının yeni adresi olma yolunda. Özellikle 24 Haziran Genel Seçimlerinde Millet İttifakı çerçevesinde CHP Listesinden TBMM’ye giren Gültekin Uysal’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Demokrat Parti aday adayı gösterilmeyen belediye başkanlarının gözdesi durumunda.
Geçtiğimiz CHP Parti Meclisi toplantısında yeniden aday gösterilmeyen Aydın’ın Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, , Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan  ile Denizli’nin Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın CHP’den istifa ederek DP’ye geçmesi ve buradan aday gösterilmesi sonrası parti içinde hareketli günler yaşanıyor. Parti üst düzey yetkililerinin GERÇEK HABERCİ’ye yaptığı açıklamaya göre partilerinden yeniden aday gösterilmeyen 114 aktif belediye başkanı DP listesinden seçime girecek.
İzmir’de isimler bekleniyor
CHP ve İyi Parti arasında yapılan ittifak görüşmesi sonrası Tire’nin İyi Parti’ye verilmesi sonrası Mevcut CHP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in DP listesinden seçime gireceği iddia ediliyor. Çiçek dışında başka isimlerinde DP’ye geçeceği konuşuluyor. Çiçek, 2009 yerel seçimlerinde DP listesinden belediye başkanı seçilmiş daha sonra CHP’ye geçmiş 2014 seçimlerinde de CHP listesinden yeniden belediye başkanı seçilmişti.
Hatırlanacağı üzere 2014 seçimlerinde dönemin Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya CHP’den aday gösterilmeyince partiden istifa edip Demokrat Parti’ye(DP) geçip buradan belediye başkan aday olmuş ve CHP’nin seçimi kaybetmesinde etkili olmuştu.

İzmir’de 22 İlçesinde aktif

Bu arada Demokrat Parti’nin 30 ilçesi olan İzmir’de halen 22 ilçe başkanlığı aktif olarak çalışıyor. Geri kalan 8 ilçeye de Şubat ayı içerisinde atama yapacağı öğrenildi. (Gerçek Haberci)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı'da “Böcek” için soruşturma başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.