Küçük filozoflar bu köyü çok sevdi

Küçük filozoflar bu köyü çok sevdi
  • 17 Mayıs 2016 08:40

Konak Belediyesi’nin iki yıldır başarıyla yürüttüğü Felsefe Atölyesi’ne katılan öğrenciler, Türk Edebiyatı’nın usta yazarı Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin tarafından 2007 yılında İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nde kurulan Matematik Köyü’nü ziyaret etti. Atölye eğitimlerini başarıyla tamamlayan küçük filozoflar düzenlenen gezi sayesinde hem hoşça vakit geçirdi hem de deneyimli öğretmenlerden matematik ve felsefe dersi aldı.

Küçük filozoflar bu köyü çok sevdi

SAYILARI YENİDEN KEŞFETTİLER

Geziye katılan öğrenciler ilk olarak Matematik Köyü’nü dolaştı, ardından köy içindeki amfitiyatroda Doç. Dr. Salih Durhan tarafından verilen Matematik dersini dinledi. Ani bastıran yağmur nedeniyle Matematik, Sanat ve Felsefe Kütüphanesi’nde devam eden derste Konak’ın küçük filozofları, sadece sıfır ve bir rakamı kullanılarak nasıl sonsuz işlem yapıldığını öğrendi. Öğle yemeği molasını köy içindeki Bol Kepçe Lokantası’nda veren öğrenciler yemek bitiminde bu kez Felsefe dersine katıldı. Yıl boyu iyi, kötü, mutluluk, adalet ve ütopya gibi kavramları tartışan atölye üyesi küçük filozoflar, bu kez edindikleri bilgileri örnekleme imkanı buldu. Gün boyu süren keyifli etkinlik sayesinde farklı bir deneyim yaşayan Konaklı öğrenciler Matematik Köyü’nün kurucusu Ali Nesin’le tanışma şansı da yakaladı. Öğrenciler Ali Nesin’le bol bol anı fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Küçük filozoflar bu köyü çok sevdi

HER ÇOCUK FİLOZOF DOĞAR

Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan Felsefe Atölyesi’ne 2015-2016 ders yılı boyunca Konak ilçe sınırları içinde eğitim veren 11 ortaokuldan toplam 240 öğrenci katıldı. Atölyede dersler Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi’ne üye Felsefe öğretmenleri tarafından verildi. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı eğitimler dört hafta sürdü. Derslerin Felsefe ile sınırlı da kalmadığı atölyede öğrenciler drama, kısa film gösterimi ve öykü okuma yoluyla da desteklendi. Felsefe Atölyesi’nin yürütücülerinden Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Güniz Isparta, atölyenin amacının öğrencilere olaylara farklı açıdan bakarak, doğruyu tartışarak bulabileceklerini göstermek olduğunu söyledi. Atölyeye katılan çocukların, “Her çocuk doğuştan filozof doğar” düşüncesini doğruladığını belirten Isparta, “Bizi şaşırtan sorularıyla meraklarını ortaya koydular. Verdikleri cevaplarla biz felsefecileri mutlu ettiler ve heyecanlandırdılar” dedi. Felsefe Atölyesi’ne katılan tüm öğrencilere eğitimleri sonunda sertifika ve yaşlarına uygun felsefe kitapları hediye edildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Temizlik İşleri personeline sabah vardiyası ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.