“KORUNCUKKÖY URLA” BARBAROS KÖYÜ’NDE TANITILDI

“KORUNCUKKÖY URLA” BARBAROS KÖYÜ’NDE TANITILDI
  • 3 Haziran 2016 08:14

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı tarafından inşası devam eden ve ülkemizdeki 2. Çocuk köyü olacak olan Koruncukköy Urla’nın tanıtım toplantısı, Urla’nın Barbaros Köyü’nde gerçekleşti.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ında katıldığı tanıtım toplantısına, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, KORUNCUK Vakfı Başkanı Figen Özbek, KORUNCUK Vakfı Başkan Yardımcısı Oya Karakimseli, KORUNCUK Vakfı İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli,  Urla Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, Barbaros Mahallesi Muhtarı Yüksel Ersan, sörfçü – oyuncu Çağla Kubat, vakıf üyeleri ve sponsorlar katıldı.

“KORUNCUKKÖY URLA” BARBAROS KÖYÜ’NDE TANITILDI

“DÜNYAYI İYİLİK KURTARACAK”

“Dünyayı iyilik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey” sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye başkanı Sibel Uyar, “İşte o zaman dünyamız ne savaş görecek, ne kin, ne nefret. Ve işte o zaman hiçbir çocuk yüzünü dökmeyecek, umudunu yitirmeyecek, Çünkü o zaman her çocuğun saçı okşanacak. Sevgiyle ve ilgiyle büyüyecek çocuklar. O günler gelir mi bilinmez… Ama bildiğim bir şey var. O da, Adile Naşit’in kuzucuklarıyla dolacak bu köyün hayata umut aşılayacak olması.” Sözleriyle konuklara duygu dolu anlar yaşattı.

Geçtiğimiz hafta Koruncukköy Bolluca ziyaretinden bahseden Başkan, “Ben o kuzucukları geçen hafta Bolluca’daki köyde ziyaret ettim. Sevgiyle, ilgiyle büyüdüklerine şahit oldum. Kaliteli eğitim aldıklarını, sosyal, kültür ve spor faaliyetleri içerisinde sağlıklı bir gelişim süreci geçirdiklerini gördüm. Fotoğraf ve resim sergilerini gezdim. Derslerine katıldım. Bu kadar yetenekli ve zeki çocuklarla bir arada olmanın duygusal sevinci içinde geçirdim ziyaretimi” ifadelerini kullandı.”

“KORUNCUKKÖY URLA” BARBAROS KÖYÜ’NDE TANITILDI

URLA BELEDİYESİ’NDEN KORUNCUKKÖY URLA’YA TAM DESTEK

Urla Belediyesi ve Koruncuk Vakfı arasında işbirliği protokolü hazırladığını açıklayan Başkan Uyar, her zaman sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya çalıştıklarını, şimdi de sıranın Koruncukköy Urla’da yaşayacak çocuklara geldiğini söyledi. Başkan bu protokol sayesinde çocukların yaşam şartlarının iyileştirilmesine katkıda bulunacakları için de ayrıca çok sevinçli olduklarını dile getirdi.

Başkan Uyar konuşmasının sonunda dileklerinin dünyada tek bir tane bile korunmaya muhtaç çocuğun kalmaması olduğunu belirterek o gün gelinceye kadar umuyoruz ki, her kentte korunmaya muhtaç tüm çocukları sahiplenecek köylerinin açılmasını umut etti.

Vatana, millete hayırlı, laik, demokratik, çağdaş ve Atatürkçü bireylerin yetişeceği çocuk köylerinin çoğalması dileğinde de bulunan Başkan, hayata iyilikle dokunmak, güçlü ve etkili bir dokunuş için herkesi vakfa destek olmaya davet etti.

 

 “BİZ ONLARA HEP AİLE OLDUK”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor

Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek “Dünyaya şanssız olarak gözlerini açan çocuklara yeni bir umut ve yaşam vermek için buradayız. Tam 26 yıl önce İstanbul Bolluca’da kurduğumuz gibi burada da yeni bir Koruncuk Köyü açıyoruz. Vakfımız bugüne kadar 300’den fazla çocuğu yaşama kazandırdı. Sevgi ve şefkatle büyüdükleri yuvalarından kendi yuvalarına uçup gittiler. İş kurdular, evlendiler, çocuk sahibi oldular. Biz onlara hep aile olduk. Hala köyümüzde 127 çocuğumuz var. Onlar bizim umudumuz. Onlara verdiğimiz sözü tutmak için çalışıyoruz. Şimdi ise sıra İzmir’de. İzmir’in bu şirin ilçesi Urla yeni çocuklara umut olacak. Bugün uzun yıllardır emek verdiğimiz projemizin hayata geçiyor olmasının gururunu yaşıyoruz. Bu proje vakfımız için yeni bir umut yeni bir başlangıçtır. Vakfımıza destek ve emek veren vakıf üyesi arkadaşlarım ve destekçilerimiz teşekkür ediyorum. Bize güvendiği için ayrıca Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür ediyoruz ve verdiği destekler olmasa bugün burada olamazdık diyoruz. Burada 110 çocuk ile başlayacağız ama hayalimiz milyonlarca çocuğa ulaşabilmek. Bu hayalimiz ise ancak İzmirlilerin bize vereceği destek ile olabilir“ ifadelerine yer verdi.

“SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK VE BUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Türkiye’nin ikinci çocuk köyünü İzmir Urla’da açmaktan çok mutlu ve gururluyuz diyen KORUNCUK Vakfı İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli: “Sorumluluğumuz çok büyük ve bunun bilincindeyiz. Ama bir o kadar da inancımız ve gönlümüz var. Vakıf olarak birlik ve beraberliğimizin sayesinde bugünlere kadar geldik. İnanıyorum ki sizlerin yürekten destekleri sayesinde büyük bir ivme ile çocuk köyümüzü hizmete açmış olacağız. Bizlere bu yolda destek olan özellikle Urla Belediye Başkanımız Sibel Uyar başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmalardan sonra ise Çocuk yuvasında yetişmiş olan Hakan Toldo ise, KORUNCUK Vakfının çok güzel hizmet ettiğini, vakıfta gerçek aile sıcaklığının olduğunu, burada yetişen çocukların çok güzel yetiştiğini söyledi.

Tanıtım toplantısı kokteyl eşliğinde Sunshine Band orkestrasının mini konseri ile son buldu.

Koruncuk Urla 14128 metrekare alan üzerine kurulacak. İnşaat tamamlandığında ise 5325 metrekare kapalı alanı olacak. Her birinde 2 ailenin yaşadığı 4 aile evi, kız ve erkek olmak üzere 2 gençlik evi, bir sosyal tesis, bir idari bina ve açık yaşam alanları olacak. İnşaatın 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.