Konak’tan ‘yeşil’ atak

Konak’tan ‘yeşil’ atak
  • 7 Temmuz 2016 10:13

Konak Belediyesi, bozulan doğanın dengesini korumak için kent içinde azalan yeşil alanlara yeni eklemeler yaparken, mevcut park ve yeşil alanları da titizlikle koruyor.

İzmir’in kalbi Konak’ta doğa ile insan ilişkisini yeniden kurmak için atılan çevreci adımlar başarılı sonuç verdi. Kısa süre önce hizmete giren Teğmen Ali Rıza Akıncı, Mehmet Ali Akman ve 4 / 4 Sokak parklarıyla kent içinde yeni nefes alma alanları yaratan Konak Belediyesi, ilçe sınırları içinde kalan 185 park ve yeşil alanı adeta yeni baştan tasarlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında periyodik olarak ağaç, çalı ve mevsimlik bitki dikimi gerçekleştirilirken, eskiyen oyun ve spor aletlerinin yerini yenileri alıyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda işlevselliği artırmak için de yeni oturma alanları ve yürüyüş yolları yapılıyor.

Konak’tan ‘yeşil’ atak

KORUYARAK ZENGİNLEŞTİRME

Park ve yeşil alanların halkın doğayla ilişkisini devam ettirdiği mekanlar olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hedeflerinin Konak’ı daha yeşil bir görünüme kavuşturmak olduğunu söyledi. İzmir’in merkez ilçesi olmalarına karşılık boş alan fakiri olduklarını belirten Pekdaş, kent merkezinde azalan yeşil alanın önemini bilerek çalıştıklarını, bu nedenle önceliği mevcut park ve yeşil alanları koruyarak zenginleştirmeye verdiklerinin altını çizdi. Konak’taki en küçük yeşil alanın bile bakımını düzenli olarak yaptıklarını vurgulayan Başkan Pekdaş, “Koruma çalışmalarımız sonucunda yarattığımız yeni alanlar tüm hemşehirlerimizin dinlenmesine, gezmesine, çocuklarımızın güvenli bir şekilde oyun oynamasına, hatta spor yapmasına olanak tanıyor” dedi.

Konak’tan ‘yeşil’ atak

KADİFEKALE’DE ÜRETİM FABRİKASI

Başkan Pekdaş, park ve yeşil alanlara dikimi gerçekleştirilen bitkilerin de Konak Belediyesi’nin Kadifekale’deki 11 bin metrekarelik fidanlığından temin edildiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Fidanlığımızda kendi ürettiklerimizin yanı sıra üretici kooperatiflerden aldığımız bitkilerin bakımını da yapıyoruz. İhtiyaca göre fidan, mevsimlik çiçek dikimlerini buradan gerçekleştiriyoruz. Ayrıca fidanlığımızın içindeki atölyelerde bank, çöp kovası, pergole ve korkulukların imalatını ve montajını yapıyoruz. Ekiplerimiz parklardaki çocuk oyun aletleri ve dış mekan spor aletlerinin tamiratlarını da yine bu atölyelerde yapıyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler Aşık Veysel’deki Uçurtma Şenliği’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.