Konak’ta Şeffaf Ve Adil Denetim Dönemi

Konak’ta Şeffaf Ve Adil Denetim Dönemi
  • 9 Nisan 2016 10:50

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘kameralı kayıt’ uygulaması sayesinde denetimler ses, fotoğraf ve görüntülü olarak kayıt altına alınıyor. Böylelikle adil ve şeffaf bir denetim ortamının oluşması sağlanıyor.

Halkın sağlığı ve huzurunu korumak için çalışan Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yürüttüğü denetim çalışmalarında yeni bir dönemi başlattı. Zabıta memurları ile esnaf arasındaki iletişimi sağlıklaştırmak ve güven duygusunu güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen ‘kameralı kayıt sistemi’ ile artık denetimler ses, fotoğraf ve görüntü olarak kayıt altına alınacak.

KAMERALI KAYIT DÖNEMİ

İlk etapta altı kamera ile başlatılan uygulama zabıta memurlarının üniformalarının yakalarına yerleştirilen dijital kameralar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Üç saat aralıksız ses, fotoğraf ve görüntü kaydı yapabilme özelliğine sahip yaka kameraları ile denetime çıkan zabıtalar tüm konuşmaların ve işlemlerin kamera ile kayıt altına alındığını açık bir şekilde iş yeri sahibine ve çalışanlara bildiriyor. Böylelikle hem şeffaf bir denetim yapılıyor hem de zabıta memurları ile esnaf arasında yaşanabilecek sorunlar, iddialar ve şikayetler belgelenerek adil bir denetim ortamının oluşması sağlanıyor. Çekilen görüntünün kamera üzerinden silinme imkanı da bulunmuyor. Gün içerisinde kayıt altına alınan görüntüler, mesai bitiminde müdürlüğe getiriliyor ve yetkili kişi tarafından özel bir şifre girilerek bilgisayarlara aktarılıp, arşivleniyor.

Konak’ta Şeffaf Ve Adil Denetim Dönemi

ESNAF MEMNUN KALDI

Kameralı kayıt sistemiyle ilk denetimler Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki Havra Sokağı ile Anafartalar Caddesi’ndeki işyerlerine yapıldı. Yaka kameralı zabıta ekiplerini gören esnaf ve vatandaşlar uygulamayı memnuniyetle karşıladı. Denetimlerin kayıt altına alınmasının çok yerinde bir uygulama olduğu belirtilirken, bu sayede şaibelerin, haksızlıkların her iki taraf açısından da ortadan kalkacağı vurgulandı. Kameralı kayıt sisteminin yapılan operasyonlarda yaşanan gerginlik ve istenmeyen olayları ortadan kaldırması, zabıta personeline yönelik sözlü ve fiziksel saldırıları da belgelemesi öngörülüyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.