‘Konak’ta güzel işlere imza attık, daha yapacak çok işimiz var’

‘Konak’ta güzel işlere imza attık, daha yapacak çok işimiz var’
  • 11 Ekim 2023 10:33

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dört buçuk yıllık hizmet süresini değerlendirdiği toplantıda, Konak’ta belediye başkanlığı yapmaktan onur duyduğunu ifade ederek, “Halka dokunan, halkın gerçek ihtiyacını karşılayan, vatandaşla iç içe olan, sosyal belediyeciliği, sosyal demokrat belediyeciliği yürüten bir anlayışı şimdiye kadar sergiledik. Güzel işlere imza attık, Konak’ta yapacağımız daha çok iş var” dedi.

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in kalbi Konak’taki dört buçuk yıllık hizmet süresinde gerçekleştirdikleri proje ve hizmetleri, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve yönetimi, CHP İzmir İl Yönetimi, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ile CHP Konak kadın ve gençlik kollarının katıldığı toplantıda değerlendirdi. Başkan Batur’un dört buçuk yıldaki çalışmaları detaylı bir şekilde anlattığı toplantıda, hizmet süresi boyunca Konak’ın gelişimine ve daha yaşanır bir kent olmasına katkı sunan çalışmaları; Konak halkının hizmetine açılan tesisleri; kültür, sanat ve spor faaliyetlerini; altyapı ve kent estetiği çalışmalarını; kadın, çocuk ve gençlere yönelik hizmetleri; engelsiz yaşam, istihdam, can dostları, eşitlik ve eğitim gibi pek çok alanı kapsayan çalışmaların anlatıldığı film gösterimi de yapıldı. Başkan Batur ayakta alkışlanan sunumunda, çalışmalarının hız kesmeden süreceğinin mesajını vererek daha yapacakları çok iş olduğunu söyledi.

Vatandaşa verdiğimiz sözün yüzde 90’ını yerine getirdik

Film gösteriminin ardından kürsüdeki yerini alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 300 milyonluk yatırım yaptıklarını, on yedi projenin açılışını gerçekleştirdiklerini ve seçim vaatlerinin yüzde 90’a yakınını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Birlikte Konak vurgusu yapan Başkan Batur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Seçim öncesinde hazırladığımız, içinde yapacağımız hizmet ve projelerin olduğu beyannamemizi gözden geçirdik. Vatandaşımıza verdiğimiz sözlerin hemen hemen yüzde 90’ını yerine getirdiğimizi gördük. Yatırıma harcadığımız bütçe 300 milyon TL’yi aştı.  17 projemizin açılışını gerçekleştirdik. İlçemizde görev aldığımızda, özellikle meclis üyesi arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla, kentteki sivil toplum örgütleriyle bir arada çalışarak sloganımız da olan ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla hareket ettik. Dört buçuk yıl içinde her türlü sıkıntıya rağmen, bu kadar yatırım yapılması, hizmet üretilmesi ve bunların devam ediyor olması konusunda örgütün bilgi sahibi olması çok önemli. Örgüt, çalışmaları ne kadar iyi bilirse sahadaki çalışmalar da o kadar başarıyı yükseltir.”

“Konak Belediye Başkanlığı, bana verilen çok büyük bir onurdur”

Başkan Batur, Konak’ın İzmir’in gerçek kalbi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Konak bizlere heyecan veren, bu kentin en dinamik ilçesi. Gece nüfusu 400 bin, gündüz nüfusu bir buçuk milyon. Konak, İzmir’in gerçek kalbidir. Halka dokunan, halkın gerçek ihtiyacını karşılayan, vatandaşla iç içe olan, sosyal belediyeciliği, sosyal demokrat belediyeciliği yürüten bir anlayışı şimdiye kadar sergiledik. Dört dönem Narlıdere belediye başkanlığından sonra Konak Belediye Başkanlığı, bana verilen çok büyük bir onurdur. Güzel işlere imza attık, Konak’ta yapacağımız daha çok iş var.”

“Sosyal belediyecilik anlayışı ön plana çıktı”

Pandemi, doğal afetler ve ekonomik kriz nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini, bu dönemde sosyal belediyeciliğin ön plana çıktığını belirten Başkan Batur, CHP’li belediyelerin fark yarattığını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bir pandemi süreci yaşadık, sonrasında ekonomik kriz, İzmir depremi, Kahramanmaraş depremleri yaşandı. Bu sıkıntılara rağmen Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin tamamı bu süreçten başarıyla çıktı. Sadece Konak Belediyesi değil, ülkemizde görev yapan CHP’li belediyelerimiz bu süreçte halkın yanında oldu, sıkıntıların aşılmasında elinden geleni yaptı. Bu felaketler ve afetler sürecinde sosyal belediyecilik anlayışı ön plana çıktı. CHP’li belediyeler, vatandaşlarımızın sosyal yardımlardan yararlanması ve yerel yönetimi yanlarında hissetmelerini sağlarken, devlet yardımının yanında yerel yönetimlerin de güçlü bir yardım yapabildiğini, üstelik bu işi iyi başarılı bir şekilde yaptığını da kamuoyuna gösterdi. Cumhuriyet Halk Partililer halkın yanında değil diyen anlayışı da çürütmüş oldu.”

 

Afetlerden ders aldık, Afet Müdürlüğü ve Arama Kurtarma Merkezi kurduk

Başkan Batur, yaşanan felaketlerden çıkan sonuçları hizmetlerine yansıttıklarını ve vatandaşın her zaman yanında olacaklarını belirterek, “Biz, büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz, kentimizde elimizden gelen her şeyi yaptık. Sosyal yardım yatırımında 20 milyonu aştık. Sosyal yardımlarla vatandaşın, özellikle dar gelirli vatandaşların yanında bir nefes olmaya çalıştık. Sadece kentimizde değil kent dışında da hizmet verdik, özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra genel merkezimiz tarafından belirlenen görev yerimizdeydik. İlk giden kurtarma ekiplerinden biri olduk. Dulkadiroğlu ilçesinde çadır kentimizi kurduk yaklaşık dört ay oradaki vatandaşlarımıza hizmet ürettik, bir nebze olsun yaralarına merhem olmaya çalıştık. Buradan aldığımız dersle Afet İşleri Müdürlüğü kurduk. Konak Arama Kurtarma Merkezimizi oluşturduk. Görev yapacak personeli gönüllüler arasından seçtik, eğitimlerini tamamladık. Afet bölgelerinde hazır bulunacak, günde 3 bin kişiye yemek çıkarabilecek bir tır oluşturduk. Büyükşehir belediyemizden aldığımız iki körüklü otobüsün de mobil duş ve tuvalet olarak dönüşümünü sağlıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay Fen İşleri Şantiyesi'nde güne başladı

 

“Aklımız hep kentsel dönüşümde oldu”Konak’ta göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını da hatırlatan Başkan Batur, seçim sürecinde vatandaşın gündeminin kentsel dönüşüm olduğunu, özellikle Gültepe bölgesinde çok talep olduğunu, yaşam şartlarının zorlaştığını gördüklerini söyledi. Gültepe’den başlattıkları kentsel dönüşüm çalışmaları sürecinde neler yaşandığını, çalışmaların nasıl yürütüldüğünü ve hangi aşamada olduğunu aktaran Başkan Batur sözlerini, “Konak’ta belediye başkanı olmamdaki en önemli nedenlerden biri kentsel dönüşümdü. Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizin değerlendirmesiyle Konak’ta aday olmuştum ve seçildiğim günden beri aklım fikrim kentsel dönüşümde. Göreve gelir gelmez ilk başladığımız iş de kentsel dönüşüm oldu” diyerek sürdürdü.

“Vatandaşımızı başkalarına teslim etmeyeceğiz”Gültepe’yle birlikte Beştepeler bölgesinde de kentsel dönüşümün devam ettiğini ekleyen Başkan Batur, bölgede yaşayan meclis üyesi ve ilçe yöneticilerine seslenerek vatandaşların başka bir kurum ve organizasyonla anlaşma gerçekleştirmemeleri, evlerini satmamaları konusunda uyarıda bulundu ve “Biz, belediye olarak sözleşmelerini yapacağız, belediye olarak imza atacağız ve belediye olarak o bölgedeki yapılaşmayı, kentsel dönüşümü sağlayacağız. Vatandaşımızı başkalarına teslim etmeyeceğiz. O bölgeler değerlenecek. O bölgelerin sefasını sürme hakkı, elli yıldır cefasını çeken vatandaşımızındır” dedi.

“En güzel ödül Engelsiz Yaşam Köyümüzdeki çocukların hayata tutunmaları”

 

Konak Belediyesi’nin geniş bir yelpazeye yayılan proje ve hizmetleri arasında Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nü ayrı bir yere koyarak anlatan Başkan Batur, hizmet kapasitesini iki kat artıran merkezle ilgili şunları söyledi:

“300 milyonluk yatırım yaptık ama en haz duyduğumuz çalışma Engelsiz Yaşam Köyümüz. Çeşitli kurumlardan ödüller aldık ama en büyük ödül, oradaki çocuklarımızın gelişimini izlemek, hayata tutunduklarını görmek, velilerinin mutluluğunu paylaşmak. Engelli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza yardımı bir borç biliyoruz.”

“Konak’taki semt merkezlerimiz cıvıl cıvıldır”

 

Başkan Batur, üretimin de merkezi haline gelen semt merkezlerinin başarısını da değerlendirerek, “On altı semt merkezimizde özellikle kadınlara yönelik hobi ve meslek kurslarımızı yürütüyoruz. Kadın Kooperatifimiz kanalıyla da aile bütçelerine katkı sunması anlamında semt merkezlerimizde üretilen ürünlerin değerlendirmesi yapılıyor. Gittiğiniz zaman görürsünüz; Konak’taki semt merkezlerimiz cıvıl cıvıldır. Kadınlarla, gençlerle ve çocuklarla ‘Birlikte Konak’ anlayışını en güzel gördüğümüz yerlerden biri semt merkezlerimiz” dedi.

“Bütçemizi doğru yönlendiriyoruz”

 

Başkan Batur, dört buçuk yılda on yedi tesis ve merkez açılışı, devam eden restorasyon,  yeni tesis ve merkez projeleri, yol, kaldırım, park düzenlemeleri, afet durumlarını da kapayan sosyal yardımlar ile birçok proje ve etkinliği sürdürebilmek için doğru bir bütçe yönlendirmesi yaptıklarını da vurguladı. Gelir ve gider dengesinin arasında çok büyük bir uçurum olduğunu ortaya koyan Başkan Batur, “Bütçemizi doğru yönlendiriyoruz. Bütçemizi, hak edişlerimiz zamanında ödeyebilen, çalışanlarımızın maaşlarını günü gününe ödeyen bir belediyeyiz. Belediye bütçemiz geldiğimizden beri yüzde 305 arttı. Bu normal bir artış değil tabi. Yaşadığımız sıkıntılı süreçler, ekonomik krizin en fazla vurduğu kurumlar belediyeler. Özellikle ilçe belediyelerin bütçe kaynakları İller Bankasından. Çevre, temizlik ve katı atık vergisiyle imar harçlarından gelen bir gelir var. Gelirimiz bu yıl yüzde 20 oranında artmış. Giderimiz ise yüzde 200. Buna rağmen, tedbirimizi de alarak hem yatırımlarımızı sürdürüyor hem de çalışanlarımızın hakkının günü gününe yatırılmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.