Konak’ın merdivenleri barışa uzanıyor

Konak’ın merdivenleri barışa uzanıyor
  • 9 Temmuz 2016 08:32

İzmir’in kalbi Konak’ın ünlü merdivenli sokakları Konak Belediyesi ile Ege Rotary Kulübü iş birliğinde barışa uzanıyor. Tarihi Asansör’ün hemen karşısındaki 305 Sokak’ın merdiven basamakları dünyanın farklı şehirlerinden gelen seramiklerle süslendiği çalışma bittiğinde Türkiye’nin ilk Barış Merdiveni olacak.
Konak Belediyesi ile Ege Rotary Kulübü’nün birlikte hayata geçirdiği ‘Barış Merdiveni’ projesi başladı. Karataş’taki Tarihi Asansör’ün hemen çıkışındaki 305 Sokak’ta yapımına başlanan proje için dünyanın farklı ülkelerinden getirilen ve barışı simgeleyen seramikler kullanılıyor.  Barış güvercini ve deniz motifiyle süslenecek merdiven basamaklarına ilk seramikler Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Rotary Kulübü 2440. Bölge Guvernörü Reha Akın, Ege Rotary Kulüp Dönem Başkanı Fevzi Ağababaoğlu ve kulüp üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törenle konuldu. Toplamda 73 basamaktan oluşacak Barış Merdiveni’nde otistik çocukların atölyelerde yaptığı seramikler de yer alacak.

Konak’ın merdivenleri barışa uzanıyor

İZMİR ÖRNEK OLACAK

Rotary Kulübü 2440. Bölge Guvernörü Reha Akın, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde açılması planlanan Barış Merdiveni’nin Türkiye’de ilk kez İzmir’de yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Konak Belediyesi’ne desteklerinden ötürü teşekkür etti. Akın, “Dünyanın 200 farklı şehrinden buraya seramikler geliyor. Onlar geldikçe merdivene yerleştireceğiz. Eylül ayı başında merdiven bitmiş olacak” dedi. Merdiven basamaklarının seramiklerle barış güvercini ve denizin dalgaları motifiyle süsleneceğini dile getiren Akın, “İlk defa İzmir’de gerçekleştirdiğimiz bu güzel çalışma bölgemize de örnek olacaktır. Ege’deki diğer illerde de benzer barış merdivenleri yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

DÜNYAYA BARIŞI MESAJLARI VERİLECEK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Konak’ın çok sayıda merdivenli sokağı bulunduğunu belirterek, kentin kimliği olan bu sokakların barışa olan özlemin yansıtıldığı alanlar haline getirilmesinin önemini dile getirdi.  Başkan Pekdaş, “Proje tamamlandığında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözünün cisimlendiği, görüldüğü, üzerinde fotoğrafların çekildiği bir merdivenli sokağımız olacak. Buradan sadece ülkemize değil tüm dünyaya barış mesajlarımızı ileteceğiz. Konak halkı adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki: Amatör spor altın çağını yaşayacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.