Konak’da yoğun pazar mesaisi, bir yanda arbede bir yanda seçim

Konak’da yoğun pazar mesaisi, bir yanda arbede bir yanda seçim
  • 6 Ağustos 2023 17:33

CHP Konak İlçe kongresine arbede. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve CHP İzmir geçmiş dönem milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam arasında sözlü atışma yaşandı. atışmanın ardından delegelerin konuya dahil olmasıyla arbede yaşanarak kongreye ara verildi.

Kongre de konuşmak için söz alan geçmiş dönem milletvekili Musa Çam, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ı hedef alırsak 3 dönem kontenjan gösterilmesini eleştirdi. Çam “Beni ön seçimde birinci yaptınız. Sağ olun. Ben yedi yıl Plan Bütçe Komisyonu üyeliği yaptım. Sayın Tuncay Özkan burada arkadaşımız 2015’ten 2018’e kadar da beraberdik. Meclisin en baba komisyonu plan bütçe komisyonudur. Ikinci komisyonda çift komisyonumuz. Evet ortada. Sürekli toplantı halinde olarak ve sürekli tavan yaparlar arkadaşlar. Ama 2018’de ben neden yokum bilmiyorum. Değil mi? Bilmiyorum. Meclisin en de bağımlısıyım. En çalışanıyım. Ön seçimde birinciyi yapmışsınız. 2011 yılında Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Mehmet Haberal arkadaşımız Ergenekon Davası’na yönelik tutuklulardı. Üç arkadaşımızdan önce bir şekilde adaylığı başvurusunda bulundular. Parti genel başkanlığımız, Mustafa Balbay ve Mehmet aday gösterdi. Tuncay arkadaşımız ise bizler aday adayı olmasına rağmen aday olmayınca İstanbul birinci bölgede Kadıköy bölgesine bağımsız aday oldu. İstanbul bölgesinde otuz beş bine yakın oy aldık. Bir milletvekilimize maal oldu. Biz milletvekili seçildik. Tuncay Özkan arkadaşımızın ve Mustafa arkadaşımızın yapılan duruşmaların tamamına katıldık. Ben Tuncay arkadaşımızın milletvekili olmasına veya genel başkan yardımcısı olmasına karşı değilim. Ama Tuncay arkadaşımız 2015 yılında kontenjan, 2018’de kontenjan, 2023’te kontenjan… Bunları adil ve demokratik bulmuyorum. Partide demokrasi olacak. 20 yıldan beri Narlıdere’de, Büyükşehir adayı oldu. Gösterilmeyince Konak’a aday gösterildi.Konak’ta 15 belediye başkan adayı vardı. 15 aday vardı… 15’ini yok saydılar. Bu arkadaşlarla karşı da yapılan saygısızlık. Koy sandığı sandıktan kim çıkarsa o olsun” ifadelerini kulandı.

Çam’ın ardından söz alarak eleştirilere yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Biz Türkiye’nin yer yerinde milletvekili çıkardık çıkarmaya devam edeceğiz. Faşizmle mücadele siz olunca oluyor, siz istemeyince olmuyor değil. Türkiye’nin her yerinde milletvekili çıkarma pontansiyelimiz var. Ben 2008 yılında düzenlenen operasyon ile içeri alındım. CHP’ye resmi bir adaylık başvurum yoktur. 2014 yılında çıktığımda genel başkanımız bana yıpranmışlığımı göz önünde alarak kontenjan adayı olabilirsin dedi. Ben önseçim için hazırlığa başlamıştım. Sonra ki seçimlerde de ön seçim olmadı. Konuyu şahşileştirmeyelim. Musa bey çok çalışkan milletvekilimizdir, ancak niye devam edip etmediği konsun medya önünde değil başka yerde tartışılır. Ben vekil olduğumda bir çok arkadaşımız bizi ziyaret etti. CHP’de CHP’nin onuru kırılır mı? Buna kim müsaade edebilir. Tüzük kurulunda ön seçim için el kaldıran tek MYK üyesiyim” dedi.

Özkan’ın sözlerine sıralardan yanıt veren Tacettin Bayır, “Geçersiz sayıldı ama el kaldırman!” çıkışında bulundu.

Sözlerine devam eden Özkan, “Beni ilgilendirmez geçersiz sayıldıysa. Ben bugün de yarın da ön seçim istedim. Ben tüzük için delege sisteminin kaldırılmasını üyelerin seçmesini istedim” diye konuştu.

Yeniden konuşan Bayır, “MYK’da görev alırken de aynısını söyleseydin!” diyerek tepki gösterdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

Özkan sözlerini şu ifadeler ile tamamladı; “Benim odamda ya da başka bini odasında arkadaşlarımıza herhangi bir şey olmaz.“

BAYIR: FARKLI KONUŞMAK BİZE YAKIŞMAZ
Özkan’ın sözünü tamamlaması sonrası söz alarak kürsüye çıkan Tacettin Bayır’da hedefine Özkan’ı alırken, “Biz geçmiş dönem 14 milletvekili çıkardık.Bu dönem de 14 vekil çıkardık ancak buna bir başarı diyemezsiniz çünkü Ankara’ya gidince 4 vekil eksildik.Bu kürsüde çıkıp demokrasi konuşmak, genel merkezde yönetici olunca farklı konuşmak bize yakışmaz. Özkan tüzük kurultayında el kaldırdı ancak bu benim için ifade etmez. Genel merkez içinde genel merkez yardımcısı iken masaya yumruğunu vuracaktın. Genel merkez yönetim içinde en çok güvendiğim arkadaşım kendisidir. Bizim sahip çıktığımız arkadaşların bize sahip çıkmasını isterdik. Keşke diğer genel başkan yardımcıları da burada olsaydı da onlarla da söyleyecek 2 çift lafım vardı. Ben vekil olsaydım da yine bunları söylerdim” dedi.

Tekrar söz alarak kürsüye çıkan Özkan, “2018 ile 2020 yılları arasında parti meclis üyeliği yaptım. O dönemde seçiciler kurulunda yer almadım. Ama MYK’da bazı yerlere karşı çıktım. Urla’da, Urla Belediye başkanına karşı çıktım, orada eski ilçe başkanı Ahmet Beyi destekledim. Menderes’te karşı çıktım, Ahmet Bala arkadaşımızı destekledim. Menemen’de karşı çıktım, şu anda ilçe başkanımız olan Ömer Beyi destekledim. Ben sustukça anlıyorum ki bazı arkadaşlar öyle garip bir yaklaşım içinde bulunuyorlar. Ben hiçbir zaman milletvekili veya belediye başkanları listesini koordine etme kurulunda yer almadım” diye konuştu.

Özkan’a tepki gösteren Çam, “Doğru söylemiyorsun” ifadesini kullandı.

Çam’a cevap veren Özkan ise, “Ben mi doğru söylemiyorum, nasıl söylemiyorum ya. Bu çok büyük bir yalan. MYK üyesi olarak gereken itirazlarımı yaptım” ifadeleriyle tamamladı.

“SİZ İZMİR MİLLETVEKİLİ MİSİNİZ?””
Son olarak geçmiş dönem milletvekili adaylarından olan Onur Utkan İçli’nin Tuncay Özkan’a yönelik konuşması tartışmanın fitilini arttırdı. İçli konuşmasında, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yönelik, ‘siz İzmir milletvekili misiniz?’ diye sordu.

Özkan ise, Utkan’ın sorusuna ‘O nasıl soru?” diyerek tepki gösterdi ve ‘Seni dinleme nezakatine katlandığım için mi bana böyle davranıyorsun’ dedi.

Bu sözler üzerine ise İçli, “sağ olun, istiyorsanız çıkabilirsiniz. Buyurun” demesi üzerine sesler yükseldi.

Bu sözler üzerine Divan Başkanı Deniz Yücel uyarıda bulunarak, ‘konuşmanıza devam edin. Kongrenin insicamını bozmayın” dedi.

İçli: İşte böyle bir ortam. Ben sadece size İzmir milletvekili misiniz? diye sordum

Özkan: Bilmiyor musunuz?

İçli: Listeleri yazarken onu destekledim bunu destekledim demeniz yanlış. Onların hepsi partini evladı. Sizin beni destekleneniz onur kırıcı davranıştır. Terbiyesize terbiyesizliği anlatmazsan…

KONGREYE ARA VERİLDİ
Karşılıklı atışmalar sonrası delegelerden İçli’ye tepki gelirken, Özkan’ın yanında oturan bir kişinin Tacettin Bayır’a saldırmaya çalışması sonrası salonda ipler koptu. Bayır ile delege arasında tartışma yaşanırken, saldırmaya çalışan üyeyi partililer tuttu. Gerginliğin dinmemesi üzerine Divan Başkanı Yücel kongreye 5 dakika ara verdi.

Yaşanan olumsuzluklarla birlikte kongre gerçekleşti ve tek aday olan Ozan Ali Ilgaz CHP Konak İlçe Başkanı seçildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.