Konak Atatürk Meydanı’nda unutulmaz koreografi

Konak Atatürk Meydanı’nda unutulmaz koreografi
  • 10 Kasım 2023 11:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85’inci yıldönümünde Konak Atatürk Meydanı’nda dokuzu beş geçeyi gösteren saat ve “7’den 77’ye İzindeyiz” yazısının oluşturulduğu koreografi ile andı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıldönümünde saatler 9.05’i gösterirken yurttaşların yer aldığı etkileyici bir görsel etkinliğe imza attı. Konak Atatürk Meydanı’nda 1881 kişi “7’den 77’ye İzindeyiz” yazısı ve 9’u 5 geçe duran saat figürü oluşturuldu.

Özuslu: “Fikirleri bugün hala hayatta”
Konak Atatürk Meydanı’ndaki anma programında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bugüne çok uygun bir görsele şahit olduk. Bugünü aslında bir yasın ötesine taşıyıp Mustafa Kemal Atatürk’ün bize söylediklerini anlamak ve idrak etmek, onları kılavuz olarak uygulamak çok önemli. Atatürk’ün kendisinin de söylediği gibi naçiz vücudu toprak oldu ama fikirleri bugün hala hayatta, her zamankinden daha çok geçerli. Hem yastayız hem de umutluyuz Atatürk sevdalıları bu memlekette azalmıyor, çoğalıyor” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta kaldırımlar mercek altında
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.