“Kimsenin adayı değilim”

“Kimsenin adayı değilim”
  • 29 Aralık 2017 16:29

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü görevinden istifa eden Deniz Yücel, İl Başkanlığı’na aday oldu. Yücel, “Kimsenin adayı değilim. Partinin adayıyım. Aziz Kocaoğlu’nun beni desteklemesinden onur duyarım” dedi.

CHP İl Kongresi’ne sayılı günler kaldı. Son günlerde kulislerde Aziz Kocaoğlu’nun il başkan adayı olduğu iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, bugün il binasında yaptığı basın açıklamasıyla il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Görevinden istifa ederek aday olan Yücel, CHP İl Kongresi öncesi il başkan adaylığını açıklayan ilk isim oldu.
Ailesiyle beraber aday olduğunu açıklayan Yücel’e, meclis üyeleri ve partililer destek verdi. Aziz Kocaoğlu’nun adayı olduğu iddialarına yanıt veren Yücel, “Kimsenin adayı değilim. Partinin adayıyım. Aziz Kocaoğlu’nun beni desteklemesinden onur duyarım” diye cevapladı.
Ayrıca Yücel, partide uzlaşı arayışı olduğunu fakat sürecin, kendisi dışında geliştiğinin altını çizerek, “Süreç tamamen benim dışımda gelişti. Parti içinde bir uzlaşı adayı çıkartılmak isteniyordu. Benim çalışmam veya kararım olmadı” şeklinde konuştu.
“İSTİFA ETTİM”
CHP örgütü tarafından görev verilmesi takdirinde birleştirici biri olacağını belirten Yücel, “Kimseye değil, partime taraf olacağım. Grup ekip adamcı siyaset yapmayacağım. Herkesi kucaklayarak sürdüreceğim. Bu görevime görev sürem doluncaya kadar kararlılıkla devam edeceğim ve başka bir yere aday olmayacağım. Tüm enerjimi ve gücümü partimize verebilmek için de buraya gelmeden ve adaylık açıklamamı yapmadan önce Buca ve büyükşehir belediye meclis üyeliği görevlerimden istifa ettim” diye konuştu.
“SÜREÇ BENİM DIŞIMDA GELİŞTİ”
Yücel, CHP İzmir’de bir uzlaşı arayışı olduğunu ifade ederek, “Süreç tamamen benim dışımda gelişti. Parti içinde bir uzlaşı adayı çıkartılmak isteniyordu. Benim çalışmam veya kararım olmadı” dedi.
“KİMSENİN ADAYI DEĞİLİM”
Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği aday mısınız sorusuna ise Yücel, “Aziz Başkanımız beni desteklerse bu bana onur verir. Ancak ben kimsenin adayı değilim. Bu göreve talip olma amacım bütünleştirici, ortak akılla yönetmek ve idare etmektir” diye yanıtladı.
“HEPSİYLE TEMAS KURUP DESTEĞİNİ İSTEYECEĞİM”
Yücel, ilçe başkanlarının tepkilerine yönelik sorulara ise “İlçe başkanlarımız ve örgütlerimizle görüşeceğim. Başka arkadaşların da niyetleri olabilir. Açıklama yapan kişi sayısı az. Daha fazla beklemenin doğru olmadığını düşündüm. Hepsiyle temas kurup desteğini isteyeceğim” şeklinde cevap verdi.
“UZLAŞI ADAYIYIM”
Son olarak Yücel, şunları kaydetti: “Ben uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum ancak kimsenin adayı değilim. Örgütün adayı olmak istiyorum. Örgütün beni sahiplenmesini istiyorum. Örgütün bana sahip çımasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak Belediyesi’nden vergi ödeyeceklere ek vezne kolaylığı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.