Kimdir Kadın

  • 9 Mart 2016 00:02

Kimdir KadınKimine göre anne ,eş,kız kardeş…

Kimine göre hamur yoğuran,tarlada çalışan…

Kimine göre hayat arkadaşı…

Kimine göre de gönül salıncağı…

 

Bana göre duyguları olan ,sevmeyi bilen ,sevilmeyi bekleyen ,her zorluğa göğüs gerebilendir KADIN…Her yeni güne umutlarını bağlayan ,her umuda anlam yükleyendir KADIN…Sevdiği uğruna canını veren ,canından can koparandır KADIN…Göz yaşlarını gizleyen ,her gizlediğinden de yeniden doğandır KADIN…

 

Dünya Kadınlar Günü dedik…! bu günümüzü kimlere armağan ettik..?Erkek arkadaşı olduğu için ailesi tarafından acımasızca öldürülen kızımıza mı …yoksa gece evine dönerken bindiği takside ,sokak ortasında tacize uğrayan kızımıza mı… daha küçücük yaşında kendinden onlarca yaş büyük biriyle evlendirip kadın olmasını istedikleri yavrumuza mı…söylermisiniz bana  bu anlamlı günümüzü kimlere armağan ettik..?İnsanın bunlar karşısında canı acıyor…Ört kızım eteğini…göster oğlum biryerini diyen bir zihniyetemi yoksa bu armağanımız.?Kızım kalabalıkta gezme öldürürler ,tenhada dolaşma tecavüz ederler…diyen bir topluma mı yoksa bu günümüz.?Hangi ara böyle bir toplum olduk biz.!komşumuzun kızını kardeşimiz ,annesini annemiz olarak gördüğümüz bir geçmişten gelmişken..hangi ara KADIN’larımıza böyle yaklaşır olduk..?Soruyorum size..var mı bir cevabınız.?

 

Herşeye rağmen umudunu yitirmeyen ,güçlü olmayı , güçlü görünmeyi ,hayatının farkına varmış ,fedakar olmayı ,sevmeyi ,sevilmeyi seçmiş tüm kadınlarımızın 8 MART DÜNYA KADINLAR gününü kutluyorum…Aydınlık yarınlarınız olması dileği ile…sevgiyle kalın.

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Partili Çankırı 4 İlde Seçim Karnesini Değerlendirdi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. Günden güne kadınlarımıza verilen değerin gttikçe azaldığı bu güzel ülkemizde, kadına dair değindiğiniz konular önemli ve altı çizilmesi gereken konulardı. Kaleminize sağlık.

  2. dilek arabikoglu dedi ki:

    Farkındalığı olan ,güçlü ve bu ışığı herkese ulaştırmaya çalışansın. Ablamsın… Senin ve tüm kadınların gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

  3. Taylan Düzgün dedi ki:

    Ülkemizde gectiğimiz bu zor dönemlerde önemli sıkıntılarımızdan biri olan kadına bakış açısı verilen degerler çok can sıkıcı. Degerli kalemlere ihtiyacimiz var.Sizlere cok tesekkur ediyoruz.Yazılarinizda başarılar diler devamını bekleriz….

  4. Taylan DÜZGÜN dedi ki:

    Güćlü kalemden güçlü yazilar çıkar herzaman, değinilen konu ve yaklasım biçimi cok degerli tesekkurler….

  5. melek dedi ki:

    Insana verilmesi gereken deger bukadar net kisa ve oz anlasilmasi kolay dille yazilabilirdi.yureginize ellerinize saglik nejla hnm.sizin yazılarınızı sabirsizlikla bekliyorum.saygilarimla:-)

  6. CENGİZ BULUT dedi ki:

    —–Muhteşem bir makale.
    —–Hayatın acı gerçeklerini özet olarak sunmuş. Toplumu yaşanan acı olaylarla yüz yüze getirmiş.
    İnsan aynaya baktığında kendi kendini sorgulamak zorunda bırakıyor bu makale..
    Bu makaleyi okuyunca kedine soruyor aynada “Ben kadına şiddeti engellemek için ne yaptım?”.
    Sayın yazar N. Gülay hepimize bir iç muhasebe yapmamızın gerektiğini hatırlattı.

  7. hüseyin ışıkol dedi ki:

    Nejla hanım..Kadınlar çiçektir..ama malesef ülkemizde değer verilmiyor..konuya çok güzel değinmişsiniz..Cennet bile annelerin ayakları altında olduğuna göre ..onları sevelim saygı duyalım.Bir de çevremizde kadına şiddeti görünce duyarlı olalım tepki verelim..Yazınız mükemmelBaşarılarınızın devamını diliyorum…

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.