Kılıçdaroğlu’ndan Gözdağı

Kılıçdaroğlu’ndan Gözdağı
  • 28 Ocak 2016 10:36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 35. Olağan Kurultay’ın ardından oluşturduğu yeni MYK’sını dün ilk kez topladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının tanışma niteliğinde geçtiği öğrenildi. Toplantıda, yeni MYK üyeleri ile görev alanı değişen genel başkan yardımcıları da yapılacaklar konusunda kısa bir sunum yaptı.

Alınan bilgilere göre MYK’sını daralttığını anımsatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ortak bir dil oluşturmalıyız. Örgütlenmeye özel önem vermeliyiz. Sadece kendi alanınızla ilgili sorumlu değilsiniz. Görev dağılımı yapılmayan alanlarla ilgili de çalışmalar yürütebilirsiniz” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kılıçdaroğlu’nun, toplantıda farklı açıklamalarla derinlik kazanan bir milletvekilinin TBMM’deki odasından Atatürk portresini indirdiği iddialarına ilişkin tartışmalara da değindiği belirtildi.

Milliyet’ten Merif Tafolar’ın haberine göre, “Atatürk’ün kurduğu bir partide, Atatürk portresinden rahatsız olan milletvekili olamaz. Kim indirdiyse gözünün yaşına bakmayacağım. Konu tüm ayrıntılarıyla soruşturulacak” mesajı veren Kılıçdaroğlu, önceki gün bir heyet oluşturulduğu anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Böyle bir olay varsa o milletvekili CHP’de barınamaz ancak incelemenin de hakkaniyetle yapılması gerekir” dediği öğrenildi.

Soruşturmayı Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan oluşan heyet yürütecek.

Heyetin, olayı bir grup milletvekiline anlattığı belirtilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile olayı anlattığı yerde bulunan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı dinleyeceği, alınan ifadeler doğrultusunda başka diğer kişileri de dinleyeceği kaydedildi. İncelemenin en geç önümüzdeki hafta Grup Yönetim Kurulu’na sunulması bekleniyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal sözünü tuttu, Binler Bayraklı’ya akın etti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.