Kılıçdaroğlu İzmir’de

Kılıçdaroğlu İzmir’de
  • 4 Mart 2017 10:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum çalışmalarındaki durağı bu kez İzmir.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu tüm günü İzmir’de geçirecek ve iş dünyası temsilcileri, sivil toplum örgütleri, Romanlar ve örgütle buluşacak. Aziz Kocaoğlu’na da geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak olan Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde kentten ayrılacak.

80 milyonu temsil edemem..

Stk temsilcileriyle Kültürpark’ta buluşan Kılıçdaroğlu “Bu bir seçim değil. Öncelikle bunu tüm vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız. Sivil toplum örgütlerinden en büyük ricamız budur. Bu anayasa değişikliği neler getiriyor, bunu tüm vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız. Vatandaşımıza önce şunu sorunuz. Siz cumhurbaşkanının taraflı mı olmasını istersiniz? Tarafsız olmasını mı istersiziniz? Cumhurbaşkanı taraflı olursa 80 milyonu temsil edebilir mi? Örneğin ben seçilsem, CHP’nin genel başkanıyım ama 80 milyonu temsil edemem. Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli de temsil edemez. Bir partinin genel başkanı ise ancak kendi partilerini temsil edebilir. Bir partinin genel başkanı mahkemelere hakim tayin etsin mi etmesin mi? O mahkeme adil davranır mı davranmaz mı? Adil olur mu olmaz mı? Bir partinin genel başkanı Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12’sini tayin etsin mi etmesin mi? Bunu her vatandaşımızın düşünmesi gerek. Bu 80 milyon vatandaşımızın vicdanın sorgulaması lazım. Bir siyasi partinin genel başkanı hakim tayin ettiği zaman yargı bağımsız olamaz. Adaletten söz ediyorsak, hukuktan, birlikte yaşamaktan, eşit yurttaşlıktan söz ediyorsak adaletli bir yargı olmak zorundadır. 550 milletvekili neden 600’e çıkıyor? Biri çıksın anlatsın. Kime 50 milletvekili güvencesi kime verilecek? Bunun makulu 450 milletvekilidir. Vatandaşın bunu sorgulaması lazım. 600 milletvekilini seçtik gönderdik? Bu vekiller mecliste ne yapacak? Şu anda yasama görevini yürütüyor, vatandaşın derdini dinliyor sorununu çözmeye çalışıyor. Yeni düzende milletvekili ile milletin arasındaki bağ tamamen kopuyor. Bir hükümet benim seçtiğim milletvekillerinden güvenoyu istemiyorsa bu millete duyulan güvensizliktir. Bunu kendi dar çerçevemiz içinde anlatmayacağız. Halk bu gerçekleri bilmiyor. Bu işleri bilmiyorum diyenlere anlatacağız. Gecekondularda anlatacağız. Ben bu işlerle ilgilenmiyorum diyenlere anlatacağız. Referandum gerçeklerinin halka anlatılması konusunda sivil toplum örgütlerinden destek isteyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşımıza sorun, siz böyle bir düzen mi, kimsenin hesap vermediği bir yapı mı istiyorsunuz? Dünyanın hangi ülkesinde vatandaş vergi verir, siyasi iktidar ise hesap vermez? Uganda’ya bile gitseniz, üçüncü dünya ülkelerinde bile böyle bir model yoktur. Dünyada milli kurtuluş savaşını yöneten tek meclis TBMM’dir. Dünyada gazilik ünvanını alan ikinci bir meclis yoktur. Vatandaşa söyleyin, sizin TBMM’ye gönderdiğiniz meclisi, vekilleri bir kişiye fesih etme hakkını verelim mi vermeyelim mi? Bir kişi çıkıp diyecek ben bu meclisi feshettim, seçimi tekrarlayacağım… Bunları özellikle anlatmıyorlar. Anlatacak olan benim, sizlersiniz. Benim de çocuklarım var, sizin de çocuklarınız var. Bu hepimizin ortak sorunu. Bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunları anlatmak zorundayız. Vatan millet edebiyatı ile değil, gerçeklerle bunları anlatmak zorundayız. Türkiye’nin nasıl bir felakete sürüklendiğini hepimizin görmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki: ‘Yüreğimiz Taksim Meydanı’nda atacak’

Kılıçdaroğlu İzmir'de

Boşluklar dikkat çekti

Buluşma sırasında katılımın az olması ve yer yer oluşan boşluklar dikkatten kaçmazken protokol krizi yaşandı. Sendika temsilcilerine protokolde yer ayrılmaması sonucu temsilciler salonu terk etti.

Kılıçdaroğlu İzmir'de

Yine protokol krizi

Genel Başkan Kılıçdaroğlu programına örgüt yemeğiyle devam etti. PM üyeleri, YDK üyeleri, Belediye başkanları ve il başkanı, il yöneticileri ve ilçe başkanlarının katıldığı yemekte eski il başkanları Kemal Karataş ve Bedri Serter’in alınmaması sonucu yine protokol krizi baş gösterdi. Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır araya girerek sorunu kısa sürede çözdü.

Kılıçdaroğlu İzmir'de

Romanlarla buluştu

Kılıçdaroğlu İzmir programının dördüncü ayağında Romanlarla buluştu. Buca Roman orkestrasıyla karşılanan Kılıçdaroğlu daha sonra Romanlara seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında : “Birlikte yaşamak için, işsizliği kaldırmak için hayırlı bir iş yapıp hayır oyu verin” dedi.

Kılıçdaroğlu İzmir'de

Tepecik flarmoni orkestrasını da dinleyen Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki programı ise Büyükşehir ziyareti.

10.30-11.15: İş dünyası temsilcileri, profesyonel kulüp başkanları ile kahvaltı (Havagazı fabrikası)

11.30-12.30: STK’lar ve demokratik kitle örgütleri ile buluşma (Hemşeri dernekleri, amatör spor kulüpleri, sendikalar, akademik meslek odaları temsilcileri, tüm STK temsilcileri (Yer Kültürpark Hol: 1-A)

13.00-14.30: Öğle yemeği, (PM, YDK, Milletvekili, İl Başkanı, İlçe Başkanları, il yönetimi, belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları (100 kişi) (Yer: Havagazı fabrikası)

15.00-16.30: Türkiye Romanlar buluşması, Tepecik Senfoni konseri (Yer Kültürpark Hol: 1-A)

17.00-18.00: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye bürokratlarına geçmiş olsun ziyareti (Yer Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu)

18.00-19.00: Gazeteciler Cemiyeti ziyaret

20.20: Ankara’ya hareket

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.