Kerem Kamal, Akhisar’ın Gururu Oldu

Kerem Kamal, Akhisar’ın Gururu Oldu
  • 13 Şubat 2020 13:33

 

Kerem Kamal, Akhisar'ın Gururu Oldu

GazeteEge

     Manisa Akhisarlı olan 20 yaşındaki güreşçi Kerem Kamal, yıldızlar ve gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda kendinden büyük rakipler arasında kazandığı altın madalyaların ardından büyüklerde ikinci kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’ndan da madalyayla döndü.

     Geçen yıl nisan ayında Romanya’da düzenlenen 2019 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda büyüklerde ilk kez mindere çıkarak 60 kilogram grekoromen stilde bronz madalyayı boynuna takan Kerem, bu kez finalde mücadele ederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

İtalya’nın başkenti Roma’da devam eden şampiyonada finale kadar gelen genç sporcu, finalde kendinden 6 yaş büyük Ermeni sporcu Gevorg Gharibyan’a normal süresi 5-5 biten maçta puan dezavantajıyla kıl payı yenildi. Geçen yıl Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından yılın en iyi genç grekoromen güreşçisi seçilen sporcu, yine kendinden çok büyük ve tecrübeli rakipleri arasında Avrupa Şampiyonası’ndan madalyayla dönerek gelecekte bu spora damga vurmayı sürdüreceğinin sinyalini verdi. 5 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olarak imkansızlıklar içinde büyüyen, güreşte okul seçmelerinde tesadüfen keşfedilen Kerem, başarılarıyla kolu felçli annesi ve zihinsel engelli küçük kız kardeşinin de umudu olmuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.