KARŞIYAKA’DA LİSTELER NETLEŞİYOR

KARŞIYAKA’DA LİSTELER NETLEŞİYOR
  • 24 Ekim 2019 15:42

Kongre süreci başlayan CHP’de üye listeleri askıya çıkarken, mahallelerde delege yarışı 8 Kasım’da başlayacak. İzmir’de CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka’da mahallelerde İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve ekibine karşı olan isimler mavi liste ile sandığa gidecek. Yıldırım’a karşı oluşturulan Mavi Liste Platformu deklerasyon yayınladı.

5 MADDELİK MANİFESTO
Mavi Liste Platformu’nun yayınladığı  5 maddelik manifestoda “İlçe başkan adayı eski veya yeni belediye başkanının akrabası olma sıfatı ile ilçe başkanlığı koltuğunda oturmamalı” ifadesi dikkat çekti. Yayınlanan manifesto şöyle;
1) İlçe başkan adayı eski veya yeni belediye başkanının akrabası olma sıfatı ile o koltukta oturuyor olmamalı.
2) Mahalle temsilcilikleri ilçe başkanının 15 günde bir kendi kafasına göre değiştirdiği görevler değildir. Mahalle temsilcileri üyeler önüne sandık konularak mahalledeki üyeler tarafınca seçilmeli.
3) Parti üyelerini bizden-sizden diye ayıran ilçe yönetimi olmaz, olmamalıdır. Her parti üyesine saygı gösterilmeli, birlik ve beraberlik tam anlamıyla sağlanmalıdır.
4) Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundaki temel ilke ve değerlere tam anlamıyla bağlı, demokratik adil, liyakat sahibi kişilerce yönetilmeli, CHP Karşıyaka İlçe Yöneticileri Atatürkçü ve Halkçı duruşuyla tüm Türkiye örnek olmalıdırlar.
5) Önümüzdeki genel seçimlerde hedefimiz Karşıyaka’da en az yüzde 75 oy oranına ulaşmaktır. Bu yolda belediyemiz, il yönetimimiz ve genel merkezimiz ile tam bir uyum İçerisinde çalışılacaktır. Bu düşünce ve duygularla tüm örgütümüzü önümüzdeki mahalle delege seçimlerinde mavi listeye destek olmaya davet ediyoruz. Saygı ve Sevgilerimizle.

 

MAVİ LİSTEYİ KİMLER DESTEKLİYOR? 
Mavi listeye ilçede önemli aktörler destek verecek. Mavi listeye destek verecek isimler arasında Dilek Bilgin, Nurşen Balcı, Sedrettin Coşkuner, İsfahan Naki, Önder Koç, Abdullah Engin, Cevat Durak, Şener Akdemir, Adem Şahin, Muzaffer Karayılan var.

ADAY OLMAYACAK İDDİASI
Öte yandan İlçe Başkanı Yıldırım ve ona yakın isimler ise mahallelerde beyaz liste ile sandığa girecek. Uzun süredir ilçe başkanlığı görevini sürdüren Yıldırım’ın ilçe kongresinde aday olmayabileceği iddia ediliyor. Yıldırım’ın aday olmama kararı aldığı ve bunu yakın çevresiyle paylaştığı, ilçe kongresinde farklı bir adayı destekleyeceği iddia edildi.

KARŞIYAKA’DA LİSTELER NETLEŞİYOR

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’dan ücretsiz aktarmayı reddeden UKOME kararına tepki
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.