KARŞIYAKA’DA KÜLTÜR VE SANATA ARTIK ENGEL YOK!

KARŞIYAKA’DA KÜLTÜR VE SANATA ARTIK ENGEL YOK!
  • 2 Temmuz 2019 14:05

Karşıyaka Belediyesi’nde bundan sonra belediyeye ait tüm kültür ve sanat merkezleri, engellilerin kullanımına uygun olacak.
Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı kültür merkezlerinin tümü bundan sonra engelli dostu olacak.
Karşıyaka Belediyesi’nin gerçekleştirdiği son meclis toplantısı, engelliler için sevindirici bir haberle sonuçlandı. Geçtiğimiz ay belediye meclisine ilçedeki kültür merkezlerinin engelliler için ne kadar işlevli olduğunun araştırılmasına dair verilen önerge sonrası Karşıyaka Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu, ilgili belediye birimlerinin de desteğiyle bir çalışma gerçekleştirdi.

OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ

Çalışmada kültür merkezlerinin engelliler tarafından kullanılmasında halihazırda yaşanan sorunlara ve çözüm önerilerine yer verildi. Tamamlanan çalışmanın Karşıyaka Belediye Meclisi’ne sunulmasının ardından ilçede belediye bağlı tüm kültür ve sanat merkezlerinin engellilerin kullanımına uygun şekilde düzenlenmesine oy birliğiyle karar verildi.

TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANANLAR ÇOK SEVİNDİ

Karar en çok tekerlekli sandalyeyle hayatını idame ettiren engellileri sevindirdi. Yapılacak düzenlemelerle birlikte tekerli sandalyeyle salonlara rahatça giriş çıkış yapılabilecek ve ön kısımda tekerlekli sandalyenin girebileceği izleme alanı oluşturulacak. Ayrıca sahneye çıkış için de yine rampalar kullanılacak.

HEM İZLEYİCİ, HEM DE SERGİLEYEN OLACAĞIZ”

Konuya ilişkin kısa bir demeç veren Karşıyaka Belediye Meclisi Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu Başkanı Ahmet Uğur Baran, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birinin kopmuş olacağını dile getirmişti. Biz de engellilerimizin hayat damarlarından birinin kopması şöyle dursun, sıkı sıkıya bağlı olması için gerekli çalışmaları yaptık ve oy birliğiyle hayata geçirilmesi adına meclisimizden geçmesini sağladık. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Diliyorum ki engellilerimiz bu düzenlemenin ardından çok daha fazla etkinliğin hem izleyicisi hem de sahnede bizzat sergileyeni olacaktır.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çiğli’de Temizlik Seferberliği Sürüyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.