KARŞIYAKA’DA GÖKYÜZÜNE KEYİFLİ YOLCULUK

KARŞIYAKA’DA GÖKYÜZÜNE KEYİFLİ YOLCULUK
  • 3 Ağustos 2022 14:42

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Evrensel Çocuk Müzesi Karşıyaka Eğitim Kampüsü içerisinde hizmete sunulan Planetaryum’da (Uzay Küresi) ilk “Gece Gözlem Etkinliği” gerçekleşti. Yaş sınırı olmayan etkinliğe 370 kişi katıldı.

TELESKOPLA GÖZLEM

“Işık ile Yolculuk” adlı filmin gösterimiyle başlayan gecede, astronom eğitmenler yaptıkları sunumla “Teleskop nedir? Neden ve nasıl kullanılır? Işık kirliliği nedir? Neden şehirde yıldızları çıplak gözle göremiyoruz?” sorularına yanıt vererek ziyaretçileri bilgilendirdi. Ardından da tüm katılımcılar tek tek teleskop ile Ay’ı gözlemleme fırsatı buldu. Arcturus yıldızı ve gecenin ilerleyen saatlerine kalmayı tercih eden katılımcılar ile Satürn gözlemi de gerçekleştirildi.

Teleskop ile izlenen gök cisimlerini konu alan mitolojik hikayeler ve yıldızlar hakkında bilinmeyen ilginç bilgilere dair anlatımlar yapıldı, konukların soruları yanıtlandı. İzmir’in en büyük planetaryumu olan tesiste, 16 Ağustos ve 31 Ağustos tarihlerinde tekrarlanacak etkinliğe ilişkin 0232 324 63 43 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.

KARŞIYAKA’DA GÖKYÜZÜNE KEYİFLİ YOLCULUKKARŞIYAKA’DA GÖKYÜZÜNE KEYİFLİ YOLCULUKKARŞIYAKA’DA GÖKYÜZÜNE KEYİFLİ YOLCULUK

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.