Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a İlçe Başkanı Serdar Koç Tarafından Operasyon mu Yapıldı?

  • 15 Mart 2021 17:47

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a İlçe Başkanı Serdar Koç Tarafından Operasyon mu Yapıldı?Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a İlçe Başkanı Serdar Koç Tarafından Operasyon mu Yapıldı?

Bilindiği üzere cumartesi günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi çalışma için İzmir’e ve Örnekköy’e geldi. Örnekköy ziyaretinde Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin, uzun süredir çözüm bekleyen imar konusu yüzünden protesto yapacakları günler öncesinden medya kurumlarında yer aldığı gibi gerçekleşti.

Buraya kadar her şey olağan.

Etkinlik alanında yapılan eylem için bazı medya kuruluşları, olayın Tuncay Özkan sayesinde büyümeden çözüldüğü ve genel başkanla görüşme sağlandığını aktarırken, başka bir haberde Tuncay Özkan hedef gösterilip, beraberinde Belediye Başkanı Cemil Tugay için pasif, etkisiz, ağırlığı olmayan bir belediye başkanı imajı verilerek, İlçe Başkanı Serdar Koç adeta kurtarıcı ilan edilmiş.

Tüm bu olayların dışına çıkıp bakan herkes bunun gizli bir belediye başkanı adayının siyasi algı operasyonu olduğunu anlamıştır. Ama ben yine de aşağıdaki soruları sormak istedim:

– Medyada bile günler öncesinde bu eylemin yapılacağı manşetlerde iken, Belediye Başkanı’nın gerçekten soruna duyarsız kalıp Karşıyaka İlçe Başkanı’nın ima ettiği gibi pasif, etkisiz ve belediye başkanı olarak vatandaşta bir ağırlığı yok mu?

 

– İddia edildiği gibi Tuncay Özkan tarafından planlanan bir operasyon ise, bu operasyon günler öncesinden dillere düştüğüne göre, alanda bu eylemin yapılmasını engelleyecek ikna gücü olmayan ilçe başkanı, nasıl olup da öfkeli kalabalığı kontrol altına alıp sakinleştirebildi? Sihirli güçleri sadece etkinlik alanında mı çalışıyor yoksa bir planın parçası mıydı? 🙂

 

– Karşıyaka Belediye zabıtasının kontrolünde olan etkinlik alanına protesto için açılan devasa pankartlar içeriye nasıl girdi ? Zabıta içinde Serdar Koç’un adamları mı izin verdi?

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a İlçe Başkanı Serdar Koç Tarafından Operasyon mu Yapıldı?

– İlçe başkanı olayı bilmesine rağmen hiç müdahale etmeyerek, “Alanda ben bunu çözer, hem genel başkanın gözüne girerim hem kahraman olurum hem de mevcut belediye başkanını gizliden gizliye pasifize ederim” düşüncesine girmiş olabilir mi?

 

– Aslında alanda kalabalığı sakinleştirip genel başkan ile görüşme sözü vererek olayın son bulmasını sağlayan Tuncay Özkan hedefe konularak Cemil Tugay’ı meşgul ederken, arkadan dolaşarak tüm puanları toplamak isteyen başka birileri mi var?

 

– Serdar Koç Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na aday mı? Mevcut belediye başkanının aslında bir figüran olduğunu ima eden haber çalışmasında kendisinin kahraman ilan edilmesi ve tebrikleri kabul etmesi siyasi bir algı mühendisliği olabilir mi?

 

Soruları uzun uzun çoğaltabilirim. Ben şahsen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı severim ve çoğu zaman da vatandaş ile olan iletişimini takdir etmişimdir. Ortada gerçek ve çözülmesi istenilen bir sorun varsa Cemil Başkan mutlaka konuya günler öncesi dahil olup konu alana gelmeden çözebilirdi.

Net bir şekilde Cemil Başkan en yakınları tarafından siyasi bir operasyonuna kurban edilmiş.

En yakınları tarafından ihanete uğrayan her belediye başkanının başına gelen bence Cemil Başkan’ın da başına gelmiş.

Birileri tavşana kaç derken tazıya da tut demişler.

Hedef saptırmak için olayın merkezine oturtulan Tuncay Özkan ne mi yapar? Onu ben bilemem ama bence tuzak kurulan Cemil Tugay ile bir olup birilerinin fotoğrafı üzerinde dart oynarlar diye düşünüyorum 🙂

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Önemi yok. dedi ki:

    Cemal Bey’i severim diyen değerli yazar arkadaş; ben sade bir Karşıyaka vatandaşıyım. Ancak Cemil Bey’i (saygıdeğer Karşıyaka İlçe Başkanımız) asla halkın arasında göremedim. Bu 1; şirin Karşıyaka’mız da kayda değer bir çalışma göremedim. Bu 2; yeterli yeşillendirme çalışması göremedim, göremediğim gibi yetişmiş ağaçlarımızın da kesildiğine şahit oldum. Bu 3, Bunları çoğaltmam mümkün de; sayfalara sığmayacağı için diğerlerini yazmak istemiyorum. Dolayısı ile, pasifize edilmiş değil. Zaten maalesef kendisi pasif hatta atıl kalmış vaziyette. Ne diyelim Allah hakkımız da hayırlısını nasip etsin.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.