Karnaval tadında bir gün

Karnaval tadında bir gün
  • 6 Haziran 2016 08:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden yararlanan yüzlerce çocuk, Kültürpark’ta düzenlenen şenlikte bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da etkinliğe katılarak çocukların “Yaza Merhaba Partisi”ndeki coşkusuna ortak oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Yenişehir, Çiğli ve Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezleri’ne kayıtlı toplam 750 çocuk, Kültürpark’taki şenlikte buluştu. Yaz dönemine keyifli bir başlangıç yapmaları için düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, kendileri için hazırlanan şişme oyun parkurunda gönüllerince eğlendi. Kostümlü animatörler ve maskotlar eşliğinde şarkılar söyleyen, yarışmalara katılan, oyunlar oynayan çocuklar, “karnaval tadında” unutamayacakları bir gün geçirdi.

Karnaval tadında bir gün

Yenişehir, Çiğli, Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezleri’nde görülen bir yıllık eğitimler sonucunda çocukların ve ailelerin yaptıkları el sanatları ve “Quilling” (kağıt telkari) sanatı büyük ilgi gördü. Şenlikte Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde yetişen gençlerin kurduğu ‘Konsept’ müzik grubu da sahne alarak çocuklara ve ailelerine keyifli anlar yaşattılar.

 Çocuklar ne dedi?

Çiğli Çocuk ve Gençlik Merkezinde (ÇOGEM), 3 yıldır eğitim gördüğünü belirten Dilan Satılmış, “Çiğli ÇOGEM’e her gittiğimde yeni bir heyecan ve mutlulukla karşılaşıyorum. Burası bize umut oldu. Hem ders notlarımız yükseldi, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekler sayesinde yeni yerler görüp İzmir’i keşfettik” dedi.

Karnaval tadında bir gün

Çiğli ÇOGEM’e başlayalı henüz 6 ay olmasına rağmen merkezdeki derslerin kendisine pek çok katkı sağladığını söyleyen Zilhan Dalkılıç, “Keman, gitar, bilgisayar, ahşap, resim gibi pek çok derslere katılmaya çalışıyorum. Mahallemizde zaman geçirebileceğimiz tek bir sosyal alan var, o da ÇOGEM. O yüzden bize burayı hediye eden Aziz Amcamıza çok teşekkür ederiz. Bizi çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Cumhuriyet Eğitim Evi öğrencisi Arzu Akın ise konuşmasında, “Bize bu güzel imkanları sunan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Ama her şeyden önce Atatürk’e teşekkür etmemiz gerek. Onun bize kazandırmış olduğu sonsuz güzelliklere ve ilkelerine biz de geleceğin koruyucuları olarak sahip çıkacağız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Balkan’dan ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.