Karakülçe: “Türkiye’nin DSP’ye ihtiyacı var”

Karakülçe: “Türkiye’nin DSP’ye ihtiyacı var”
  • 5 Şubat 2019 14:20

DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, DSP’nin iki tarafı olan seçimde seçmene üçüncü şansı veren parti olarak seçimlere girdiğine belirtti.

Medya Ege TV’de, Gazeteci Yazar Ali Eyce’nin hazırlayıp, sunduğu ‘Siyaset Gündemi’ programının canlı yayın konuğu Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe oldu. DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, Mart seçimlerine Türkiye’nin demokratik olmayan şekilde iki kutup halinde girdiğini, seçmene bu dayatmanın yapıldığını belirterek, “DSP olarak biz seçimlere seçmenin üçüncü bir seçim hakkı olarak giriyoruz. Bütün il ev ilçelerdeki çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. 18 Şubat’ta bütün adaylarımızı ve seçim beyannamemizi açıklayarak çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Türkiye’de DSP’nin her zaman bir açılım, siyasi kısıtlılık halinde bir sığınılan liman olduğuna dikkat çeken DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, “Seçimlerde çok büyük sürprizlerimiz olabilir. Partili arkadaşlarımız, daha önceden DSP çatısında olan, sonra başka yerlere giden ve tekrar bu seçim için DSP çatısının altında seçime girmek isteyenlerle görüşmelerine çok sıkı şekilde yürütüyorlar. Biz Türkiye’nin geleceği için, beğenmediğimiz, kabul edemediğimiz bu tek başlı sistemin değişmesi, demokratik, parlamenter sistemimizin devam etmesi için DSP olarak üzerime düşen sorumluluğu ve görevi sonuna kadar yürüteceğiz” dedi.

DSP’nin bittiği, hazine tarafından mallarına el konulduğu konusunda da açıklama yapan Karakülçe, “Bu yalan söylemler, yalan olduğunu beyan etmemize rağmen kimi basın kuruluşları tarafından kasıtlı olarak, DSP’nin bitmesini sağlamak adına, bugünlerde böyle bir DSP’nin olmaması adına yapılmaya çalışılan bir çarpıtmaydı. Ancak düşündükleri gibi olmadı ve bugün biz DSP olarak hem sağdaki, hem de soldaki seçmenin oylarına talip bir parti olarak seçmenin önüne çıkıyoruz” dedi. İzmir’de yapılması gereken çok şeyler olduğunu bunun için parti içinde projelerin ve beyannamelerin hazırlıklarını devam ettiğini söyleyen DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, “DSP’nin Türkiye’de ve İzmir’de yaptıkları hala seçmenin aklındadır. Kurucu Genel Başkanımız rahmetli Bülent Ecevit bu partiyi, bir apartmanın bodrum katında kurmuş ve Türkiye’nin kurtarıcı partisi haline getirmişti. Bugün yaşanan Türkiye ve Dünya siyaseti, merhum genel başkanımızın ne kadar ileriyi gören bir siyasi lider olduğunu, DSP’nin siyasetinin ne kadar sağlam temellere kurulmuş olduğunu gösteriyor. Bugün Türkiye’nin DSP ve DSP kadrolarındaki deneyimli siyasetçilere ihtiyacı vardır. Seçimlerde Türkiye’nin her yerinde, seçmenlerimizin oylarıyla bu sorumluluğu ve görevi yerine getireceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ‘Heyecanla çalışıyoruz’

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.