Karabağlar’daki kadınların yaşamları değişmeye devam ediyor

Karabağlar’daki kadınların yaşamları değişmeye devam ediyor
  • 14 Haziran 2023 11:13

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği tarafından düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nın (KİHEP) sertifika törenine katılarak, kadınlara başarı belgelerini verdi.
Karabağlar Belediyesi Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde, Başkan Selvitopu’nun yanı sıra Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Karabağlar Kent Konseyi Önceki Dönem Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, KİHEP eğitmenleri ve kursiyerleri yer aldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Özdemir, konuya duyarlılığı nedeniyle Başkan Selvitopu’na teşekkür etti ve deneyimlerini paylaştı.
KİHEP eğitmenleri Ayla Erdoğan, Gülseren Demir, Badegül Güler ve Meral Keleş de emeği geçen herkese teşekkür etti.
Seniye Nazik Işık, sertifika alan kadınları yürekten kutlarken, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı da, “Bu konuşmayı hem KİHEP kursiyeri, hem Kent Konseyi Başkanı olarak yapıyorum. Böyle bir eğitimin Türkiye’de yapılması gerektiğini gördüğü için Yeni Çözümler Derneği’ni kutluyorum. Belediye başkanımıza da her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

“Kadınlar sahipleniyor”

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınları toplumsal yaşama katmak için özel bir uğraş verdiğini hatırlattı. Kadınların bugün yaşadığı sıkıntıları aşmanın en önemli yolunun eğitim, kültür ve sanattan geçtiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi olarak biz de ilçemizdeki kadınlara ulaşmaya, onlarla iletişim kurmaya çalışıyoruz. İlçemizdeki her kadının belediye binalarımıza gelmesine olanak yok. O nedenle bulundukları yerlerde semt merkezleri açıyoruz. Yakında Çalıkuşu Semt Merkezi de hizmete girecek. 9 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Çalışmalarımızda kadınlarımızın desteklerini hep yanımızda gördük. Çünkü yapılan iyi şeylere hep sahip çıktılar. Görevim devam ettiği sürece de semt merkezlerini her mahalleye yaymak için çalışacağım” dedi.
Başkan Selvitopu, çocukları ve gençleri sporla buluşturacak Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin yapımının devam ettiğini ve tesisi yıl sonuna kadar hizmete açmayı planladıklarını da söyledi.
Başkan Selvitopu konuşmasının ardından eğitmenlere Doğa Dostu Sertifika, aralarında Alev Ağrı’nın olduğu kursiyerlere de başarı belgelerini verdi.
Tören, müzik dinletisiyle sona erdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzBB Yayınları’ndan 9 yeni kitap
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.