Kar İzmir’de Oralarda Etkili Oldu

Kar İzmir’de Oralarda Etkili Oldu
  • 31 Aralık 2015 13:04

Aralık ayı boyunca mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların görüldüğü İzmir’de oturanlar, yılın son gününe dondurucu soğuğun etkisiyle başladı.

Soğuk hava beraberinde de özelikle yüksek kesimlerde. Kar yağışını beraberinde getirdi. Kar yağışı, İzmir ile Manisa arasındaki Sabuncubeli Mevkii’nde de etkili oldu. Günler öncesinde yapılan uyarıları dikkate alan Karayolları ekipleri, ekipmanlarıyla hazır bekletildi. Tuzlama çalışmalarını buzlanma yaşanmadan başlatan ekipler, olası yoğun kar yağışına karşı da yine kar küreme araçlarını, bölgeye gönderdi. Karayollarına taşeron hizmet veren firmanın yetkilisi, Ümit Özturan, kendilerine yapılan bildirim sonrasında harekete geçtiklerini anlatarak, şöyle dedi:

“Karın özellikle Manisa Akhisar Gelenbe bölgesinde etkili olacağı bizlere bildirildi. Ancak bu bölge içinde de yine orası kadara olmasa da kar uyarıları yapıldı. Bizler de, kar yağışının başlamasıyla hazır bekletilen ekiplerimizi buraya önderdik. Buzlanma yaşanmaması ve sürücülerini rahat seyretmeleri içini tuzlama çalışmalarına başladık. İlerleyen saatlerde eğer kar şiddetini arttırıp yolu da etkileyecek duruma gelirse, küreme araçlarımız da yine hazırda bekliyor.”

Sabuncubeli Mevkii’nde oturan ve yılın son gününe soğuk havanın etkisiyle giren Yaşar Aydoğan, “Soğuk, aniden geldi. Sıcak günler geride kaldı. Gece yarısından sonra yavaş yavaş kar yağmaya başladı. Sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Yol kapanmadıktan sonra kar sorun değil. Hatta insanlar için eğlence bile oluyor” dedi.

Bölgede işletmecilik yapan Fatma Gül ise, “Kar yağmaya başladıktan sonra bu bölgede pek durmuyor. Birkaç güne kadara etraf bembeyaz oluyor. Sonra da yaklaşık 1 ay yüksek yerlerde ormanlık alanda kar kalkmaz. İzmirliler, kar biraz daha yerde tuttuktan sonra gelip burada çocuklarıyla oynuyor. İzmir için burada kar olması zorluk ama vatandaşlar için oyun oluyor, mutlu oluyorlar” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.