Kalleşler 5 Can Aldı

Kalleşler 5 Can Aldı
  • 14 Ocak 2016 10:07

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde Jandarma Komutanlığı’na uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK’lı teröristler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi.

Şiddetli patlamada emniyet binası büyük hasar meydana gelirken, emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü. Diyarbakır Valiliği, saldırıda lojmanda kalan 2 polis yakını ile lojmanın yakınındaki binada meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6’sı polis, 8’i de polis yakını olmak üzere toplam 39 kişinin de yaralandığını açıkladı. İhlas Haber Ajansı (İHA), enkazdan çıkarılan cansız bedenler arasında bir bebek ve bir kadın olduğunu duyurdu.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde PKK’lı teröristler saat 23.45 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile yan tarafında bulunan emniyet lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

Binanın lojman girişinin de bulunduğu arka kısmında bomba yüklü aracı infilak ettiren PKK’lı teröristler ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İlçede bulunan güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü.

Kalleşler 5 Can Aldı

2 KATLI MÜSTAKİL EV ÇÖKTÜ
Bombalı aracın şiddetli patlamasında emniyet binası, lojmanlarda büyük hasar meydana gelirken, hemen bitişiğinde bulunan 2 katlı müstakil bir ev de çöktü.

Saldırının ardından Çınar’a Diyarbakır’dan polis, asker, ambulanslar, AFAD ve UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri emniyet binası ve lojmandaki yangını söndürürken, yaralılar ambulanslarla Diyarbakır’daki Asker Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Saldırı nedeniyle kentteki hastanelerdeki doktorlar da acil olarak göreve çağırıldı.

Kalleşler 5 Can Aldı

VALİLİK: 5 ÖLÜ, 39 YARALI VAR

Diyarbakır Valiliği, Çınar İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği saldırıda lojmanda kalan 2 polis yakını ile lojmanın yakınındaki binada meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 6’sı polis, 8’i de polis yakını olmak üzere toplam 39 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:
“13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca ilimiz Çınar İlçesi’nde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği’ne uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesi’ne yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir.

İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak düzenlenen patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısı sonucunda; lojmanda ikamet eden 2 polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı polis ve 8’i polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır. Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak ve 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kalleşler 5 Can Aldı

SALDIRININ ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI  

Saldırının şiddeti günün ağarması ile birlikte ortaya çıktı. Patlamada, lojman binası yanıp, çöküntüler oluşurken, karşısındaki müstakil bir ev yerle bir oldu. İlçede, birçok ev ve işyerinde de hasar oluşurken, patlamanın şiddetiyle lojmanların ve emniyet binasının bulunduğu cadde ile alt ve üst caddelerindeki birçok ev ve işyerinin camları kırıldı. İlçede, dün gece bombalı saldırının ardından bir süre güvenlik güçleri ile çatışan teröristlerin kaçarken DBP binasını da ateşe verdiği görüldü. Binanın büyük bir bölümü yandı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Lojman binasında patlamanın hemen ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Etrafı güvenlik şeridi ile çevrilen bölgede, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çınar İlçe Belediyesi’ne ait itfaiye, 112 acil servis ve AFAD ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Kalleşler 5 Can Aldı

“BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ GELDİ”
Patlamanın yaşandığı sırada işyerinde olduğunu anlatan bir esnaf, gece saat 23.30 civarı büyük bir patlama sesi duyduklarını belirterek, “Sesi duymamın ardından dışarı çıktım. Emniyet tarafından kepenkleri indirip eve kaçtık. Fırının kapısı düştü patlamanın şiddeti nedeniyle. Ardından silah sesleri geldi” dedi.

“DEPREM OLDUĞUNU SANDIM”
Patlamanın olduğu sırada evde uyuduğunu anlatan ve evinde ciddi hasarlar oluşan Hacı Güler ise, “Patlama sırasında uyuyordum. Aniden şiddetli bir ses geldi, uyandım. Önce deprem olduğunu sandım. Sonra şokla kalktığımda çocukların bağırışlarını duydum. Pencere çocuğun üzerine düştü. Çok şükür bir şey olmadı. Ancak zararımız çok büyük. Her iki kata perişan durumda. İşçiyim zaten. Bunun zararını nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

JANDARMA KOMUTANLIĞI’NA DA ATEŞ AÇILDI
Bu sırada PKK’lılar ilçe çıkışında bulunan Çınar Jandarma Komutanlığı’na da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Çınar’a sevk edilen güvenlik güçleri ilçe giriş ve çıkışlarını tutarken, geniş çaplı operasyonda başlattı.(Hürriyet)

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.