Kadın Dayanışma Merkezi’nde Yoğun Mesai

Kadın Dayanışma Merkezi’nde Yoğun Mesai
  • 19 Şubat 2016 09:00

Buca Belediyesi’nin kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek ve kadının Buca’da yalnız olmadığını vurgulamak amacıyla açtığı Özgecan Kadın Danışma Merkezi, ailelerin uğrak yeri oldu. Kadınların yanı sıra ailelere de hizmet veren merkez, özellikle boşanma ve aile içi iletişim konularında yoğun talep görüyor.

Kadın Dayanışma Merkezi'nde Yoğun Mesai

Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açılan Kadın Danışma Merkezi, 11 ay gibi kısa sürede 520 kişiye danışmanlık hizmeti verdi. Şahsen başvurarak veya telefonla randevuyla çalışan merkez, danışanlarına tamamen gizlilik esasıyla uzman psikologlarla hizmet veriyor.

Merkezde bugüne kadar 75 kişiye sosyolojik farkındalık eğitimi, 252 kişiye aile danışmalığı, 147 kişiye psikolojik danışma ve 46 kişiye hukuksal danışmanlık olmak üzere toplam 520 danışana hizmet verdiklerini belirten yetkililer, Bucalıları sorunları karşısında harekete geçmeye ve ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaya çağırıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ESHOT otobüsüne zarar veren taksiciye ceza
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.