“İZTO, Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesinde Çözüm Yerimiz olacak”

“İZTO, Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesinde Çözüm Yerimiz olacak”
  • 26 Eylül 2022 11:55

İzmir Ticaret Odası’nın 3 Ekim’de yapılacak Meclis Üyeliği ve Meslek Grupları seçimlerinde aday olan iş insanları, projelerini açıklamaya devam ediyor.

İZTO 75’inci Plastik Meslek Grubu’na aday olan iş insanları adına açıklamalarda bulunan Batı Polimer Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Güzelel, plastik sektörünün en önemli sorununun yetişmiş işgücü olduğunu belirterek, “Bu ihtiyacı en fazla hisseden plastik sektöründe istihdam edilecek gençlerimizin yetiştirilmesine büyük önem vereceğiz.” dedi.

Bugün Plastik sektöründe iyi eğitim almış ve kendisini yetiştirmiş bir mavi yakalı çalışanın işsiz kalma ihtimalinin sıfıra yakın bir olasılık olduğunun altını çizen Güzelel, “Pandemi sonrasında adeta sosyal bir yara halini alan işsizlik sorununun çözümünde, mesleki eğitim hayati önem taşıyor. Çünkü ülkemizde işsizlik sorunu yok, maalesef mesleksizlik sorunu var. Bugünün dünyasında hiçbir işveren ‘Ne iş olursa yaparım abi’ diyen birisini çalıştıramaz. Hele ki eğitimi ve donanımı olmayan bir işçiyi üretimde çalıştırmanız hiç mümkün olamaz” dedi.

İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Seçilmeleri durumunda başta İzmir Ekonomi Üniversitesi olmak üzere, kentte eğitim veren vakıf üniversiteleri ile işbirliğine gidilmesi yönünde projeler üreteceklerini kaydeden Nedim Güzelel, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Nitelikli işgücü yetiştirilmesinde çözüm yerimiz İzmir Ticaret Odamız olacak. İzmir’deki üniversitelerimizde sektörümüze işgücü yetiştirecek programların açılmasını istiyoruz. Buralardan mezun olacak gençlerimiz, şayet başarılılar ise Türkiye şartlarına göre çok iyi maaşlar ile işbaşı yapabiliyorlar.  Hepimizin ağabeyi ve duayeni olan rahmetli Mazhar Zorlu, 25 sene önce müthiş bir öngörü ile sektörümüzdeki ihtiyacı görmüş ve kendi parasıyla sadece Plastik sektörümüzde uzmanlaşacak bir meslek lisesi inşa etmişti. Bugün bu lisenin gelmiş olduğu seviyeyi görüp gurur duyuyoruz. Ancak yeterli olmadığını da biliyoruz. Pek çok sektörde ara eleman ihtiyacımız had safhada. Kahvehanelerimiz işsiz ve umutsuz gençlerimiz ile dolarken, bizler makinelerimizi, tezgâhlarımızı emanet edeceğimiz işçileri bulmakta zorlanıyoruz. Mesleki eğitimi tam bir memleket meselesi olarak görmek zorundayız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Urla Enginar Festivali için geri sayım başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.