İzmirliler Sokak Tiyatro’ya doydu

İzmirliler Sokak Tiyatro’ya doydu
  • 13 Haziran 2016 11:34

Gültepe’den Alsancak’a Konak’ın dört bir yanını tiyatro sahnesine dönüştüren Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali sayesinde İzmirli sanatseverler tiyatroya doydu.

Konak Belediyesi’nin 2005 yılında yaşama veda eden İzmirli tiyatro oyuncusu ve yönetmen Mehmet Ulusoy anısına bu yıl altıncısını düzenlediği Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali sona erdi.

8-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, Konak’ın çeşitli noktalarında sahnelenen oyunlar ve düzenlenen atölye çalışmalarıyla dolu dolu geçti. Bu yıl ilk kez yurtiçi ve yurtdışından gelen tiyatro topluluklarıyla zenginleşen festival büyük ilgi gördü. Festivalin kapanışı Konak Meydanı’nda düzenlenen gösterilerle yapıldı. Konak Meydanı’nı tiyatro sahnesine dönüştüren etkinlikte Polonyalı Grotowski, Odin, Barbara Tiyatrosu ile İtalya’dan Commedia dell’Arte Tiyatrosu ve Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu sahne aldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da gösterileri tiyatro ve dizi oyuncusu Orhan Alkaya ile birlikte izledi.

İzmirliler Sokak Tiyatro’ya doydu

KONAK MEYDANI TİYATRO SAHNESİ OLDU

Konak Meydanı’na gelenlerin ilgiyle izlediği tiyatro gösterilerinde ilk olarak Polonya’dan gelen Grotowski, Odin ve Barbara Tiyatrosu sahne aldı. İzleyenlerin meraklı bakışları altında başarılı bir performans sergileyen ekipler, gösteri sonunda uzun süre alkışlandı. Daha sonra Doğaçlama Tiyatro’nun İtalyan temsilcilerinden olan Commedia dell’Arte Tiyatrosu’nun oyuncuları ilginç maske, kostüm ve enstrümanlarıyla büyük ilgi gördü. Zaman zaman izleyenlerin de dahil edildiği oyun çok beğenildi. Mehmet Ulusoy Sokak Tiyatrosu Festivali, büyük şair Nazım Hikmet Ran’ın Kuvayi Milliye şiirini oyunlaştıran Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’nun gösterisiyle son buldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.