İzmirliler 100’üncü yılda duygularını Cumhuriyet Duvarına yazdı

İzmirliler 100’üncü yılda duygularını Cumhuriyet Duvarına yazdı
  • 26 Ekim 2023 11:03

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Alsancak’ta düzenlediği “Benim için Cumhuriyet, 100. Yıl Düşünce Duvarı” etkinliğine katılan Başkan Batur, duvara kırmızı kalemle, “Kuvayı milliyedir” yazdı. “Cumhuriyet Gelecektir” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin nice yüzyıllar göreceğini de dile getiren Başkan Batur, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında hala aynı Kuvayı milliye ateşini yüreklerimizde taşıyoruz. Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Atatürk diyoruz, demeye de devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümünü kentin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle kutlayan Konak Belediyesi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde de anlamlı bir etkinlik düzenledi. Vatandaşın Cumhuriyetle ilgili duygularını kelimelere dökebilmesi, Cumhuriyet sevgisinin hep birlikte yaşanması için Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne “Benim için Cumhuriyet, 100. Yıl Düşünce Duvarı” yerleştirildi. Duvara ilk yazıyı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yazarken Alsancak bölgesi muhtarları da etkinlikte yer alarak duygu ve düşüncelerini yazıya döktü. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte duvar kısa sürede dolarken vatandaşlar 100’üncü yılında Cumhuriyet’i “Bağımsızlık, Özgürlük, Kurtuluş, Aşk, Kardeşlik, Eşitlik, Adalet, insan Hakları” gibi aydınlık sözcüklerle tanımladı.

“Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Atatürk”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, düşünce duvarı kırmızı kalemle, “Kuvayı milliyedir” yazdı. Cumhuriyetin aynı zamanda gelecek demek olduğunu da vurgulayan Başkan Batur, memleketin kurtuluşunun Kuvayı milliye ruhuyla gerçekleştiğini ve Cumhuriyet’in 100. yılında kalplerin hala aynı Kuvayı milliye ateşiyle yandığını ifade ederek, “Kuvayı milliye, kurtuluş için tek yürek olmuş bir millete bağımsızlığını kazandıran ruhudur.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize en büyük emaneti olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında hala aynı Kuvayı milliye ateşini yüreklerimizde taşıyoruz. Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Atatürk diyoruz, demeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.