İzmirli Veterinerlerden açıklama: Çözülmesi gereken konular var!

İzmirli Veterinerlerden açıklama: Çözülmesi gereken konular var!
  • 13 Ekim 2022 10:44

İzmir Veteriner Hekimleri Değişim Grubu, her yıl Nisan ayında kutlanan ‘Veterinerler Günü’ kapsamında İzmir’de Veteriner Hekimleri Sosyal Tesisi inşa çalışmalarına başladılar. Grubun Oda seçimleri,  İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde gerçekleşecek.

İzmirli Veterinerlerden açıklama: Çözülmesi gereken konular var!

Pandemi nedeni ile iki yılda bir gerçekleşen Oda Yönetimi seçimlerinde henüz birinci yılı tamamlamışken yeniden seçime gidilen odada 15 Ekim’de Genel Kurul toplantısı, 16 Ekim’de ise seçim süreci gerçekleşecek. Seçim süreci ve şiddete uğrayarak hayatını kaybeden Veteriner meslektaşlarının anılarak başlatıldığı konuşmada Veteriner Hekimleri Grubu’nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

“Bizler uzun yıllara dayanan köklü ve kadim bir mesleğin temsilcileriyiz, bir yıl önce İzmir’de farklı alanlarda görev yapan ya da emekli meslektaşlarımızın oyları ile Oda Yönetimini emanet aldık…

Bu emaneti 1894 İstanbul’da kurulan Mülkiye Baytar Mekteb-i Alisi’nden günümüze, Mehmet Akif Ersoy’dan ilk Türk kadın Veteriner Hekim Merver Ansel’e ve ülkemiz gıda, çevre insan ile hayvan sağlığı ve refahı konusunda sayısız emekleri geçen adını sayamayacağımız yüzlerce meslektaşlarımıza yakışır bir süreç yönetmek için çok çaba sarf ettik.

Hasan Tahsin’in ilk, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün son kurşunu sıktığı Milli Mücadelenin kenti güzel İzmir’in en ücra köşelerinde görev yapan Hekim arkadaşlarımızla buluştuk, bütün sorunlarımızı tek tek kaleme aldık, Bakanlık nezdinde bir kısım sorunları çözmüş olsak da merkezi hükümetin desteklemesi gereken birçok sorun hala masamızda durmaktadır.

Biliyoruz ki toplumun bizlerden beklentisi yüksek ve biliyoruz ki bu beklentiyi karşılayacak donanımlara sahibiz fakat biz Veteriner Hekimlerin de yıpranma payı gibi, fiili hizmet zammı gibi, Sağlık çalışanı sayılmaması, şiddete maruz kalması gibi çözülmesi gereken konuları var. Tüm bu konuların ısrarla takipçisi olacağız.

İzmirli Veterinerlerden açıklama: Çözülmesi gereken konular var!

YENİDEN ADAYIZ

Pandemi nedeni ile iki yılda bir gerçekleşen Oda Yönetimi seçimlerinde bizler henüz birinci yılımızı tamamlamışken yeniden seçime gidiyoruz. 15 Ekimde Genel Kurul toplantısı, 16 Ekimde ise seçim sürecine gerçekleşecek. İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleşecek seçime tüm meslektaşlarımızı mesleklerine sahip çıkma adına muhakkak bekliyoruz.

Bizler meslektaşlarımızın desteği ile bir yıl önce bir değişimi başlattık ve değişimin devam etmesi için yeniden adayız…

Bu haber ilgini çekebilir ->  ASGARİ ÜCRETLİ ZAM BEKLİYOR PARALAR KÖPRÜ İŞLETMECİLERİNE AKIYOR

Biliyoruz ki değişmeyi istemek yetmez, o değişimi gerçekleştirecek cesaret, enerji ve kararlılık gerekir. Değişim Grubu olarak İzmir’de yaşayan Veteriner Hekimleri için hiçbir şeyin eskisi gibi olmasını istemiyoruz…

BİR HAYALİMİZ VAR

Yaşamının her alanında en iyisini hak eden meslektaşlarımız için bizlerin büyük hayalleri var, bu hayallerden biri olan İZMİR VETERİNER HEKİMLERİ SOSYAL TESİSİ’ni meslektaşlarımızla paylaşmak istiyoruz.

İzmirli Veterinerlerden açıklama: Çözülmesi gereken konular var!

  1. Kat : İzmir Veteriner Hekimleri Odası; Yönetim odası, Hukuk danışmanı odası, Muhasebe Danışmanı odası, Ofisler…
  2. Kat: Vet-Kafe& Restaurant : Veteriner Hekimlere özel indirimlere sahip Kafe & Restaurant, 500 kişilik etkinlik düzenlenebilecek bir kapasiteye sahip organizasyon alana sahip
  3. Kat : Konuk odaları ve Konferans Salonu :  12 kişinin konaklayabileceği konuk odaları ve 250 kişilik konferans salonu (Toplantı, sinema ve tiyatro gösterilerine uygun salon)

TÜRKİYE VETERİNER HEKİMLERİ GÜNÜ

Her yıl Nisan ayının son cumartesi kutlanan Dünya veteriner hekimleri günü, her zaman farklı tarihlere rast gelmektedir, bu nedenle önceliğimiz mesleğimizin adını taşıyan bir Türkiye Veteriner Hekimleri Günü belirlemek istiyoruz, 25 nisan 2022 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, mezbahada görevi başında bıçaklanarak hayatını kaybeden Veteriner Hekim Volkan Lale anısına, 25 Nisan’ın Türkiye Veteriner Hekimleri Günü olmasını istiyoruz.

Mesleğine değer veren, Veteriner Hekimliğin toplum karşısında saygınlığını daha yükseklere taşıma için çaba harcayan bir ekibin parçasıyız, değişimi başlattık ve devam ettireceğiz, bizler biliyoruz ki aynı yöntemlerle farklı sonuçlar elde edilemez, bu yüzden yarım kalan değişim sürecimizi tamamlamak için yönetime tekrar talibiz…”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.