İzmir’in tarihi vapuru suyun altına ‘krizle’ indi!

İzmir’in tarihi vapuru suyun altına ‘krizle’ indi!
  • 30 Nisan 2016 12:00

İzmir’in emektar vapurları, Karaburun Kaymakamlığı’nın “Yapay Resif ve Turizm Amaçlı Batık Projesi” kapsamında, bundan sonra Ege’nin mavi derinliklerinde sualtı yaşamına ve dalış turizmine hizmet edecek.

İzmir Valiliği, Deniz Ticaret Odası ve Karaburun Belediyesi’nin katlılarıyla gerçekleşen törende 9 Eylül vapuru Ege’nin maviliklerine indi. Tarihi vapur yaklaşık 30 saniye içinde batırılırken, törene katılanlar ile gezi ve yolcu gemileri işlemi yakından izleme şansı buldu. Proje kapsamında yarın da diğer Alaybey vapuru suyun derinliklerine indirilecek.  Tarihi vapurun batırılma törenine davet krizi damga vurdu. Tören için Büyükşehir Belediyesi’ne davet gitmediği, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da bu nedenle Karaburun’daki programa katılmadığı öğrenildi.

İzmir'in tarihi vapuru suyun altına ‘krizle’ indi!

TARİHİN TANIKLARI
İzmir Alaybey Tersanesi’nde 1976 yılında inşa edilen “9 Eylül” ve “Alaybey” vapurları, 40 yıla yakın süre boyunca hem İzmirliye hizmet verdiler hem kentin tarihine tanıklık ettiler. Karşıyaka ve Konak iskeleleri arasında martılarla beraber yan yana sayısız yolculuk yaptılar. Hiç durmadan devam ettikleri bu yolculuk sonunda 2012’de ekonomik ömürlerini tamamlayarak emekliye ayrıldılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karaburun Belediyesi arasında yapılan protokolle, Karaburun Belediyesi’ne tahsis edilen vapurlar, gerekli izinlerin tamamlanması ve temizlik ile arındırma çalışmaları sonucunda vapurlar batırılmaya hazır hale getirildi. Önce “9 Eylül”, bir gün sonra da “Alaybey” vapurları, yaklaşık bir saat sürecek işlem sonucunda Karaburun açıklarında emniyetli şekilde batırılacak. İzmirlilerin anılarında büyük yeri olan vapurlar, Ege’nin mavi derinliklerindeki yeni yaşamlarında da hayalleri süslemeye devam edecek.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI DR. TANJU ÇELİK “ORMAN BENİM” ETKİNLİĞİNE KATILDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.