İzmir’in iki büyük üniversitesi sandık başında!

İzmir’in iki büyük üniversitesi sandık başında!
  • 11 Temmuz 2016 12:23

İzmir’deki Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Füzün’den boşalacak rektörlük koltukları için öğretim üyeleri, yarın (12 Temmuz Salı) oy kullanacak. İki üniversitede, 3’ü kadın toplam 19 aday yarışacak.

Ege Üniversitesi’ndeki rektör adayı belirleme seçimi, yarın 09.00 – 16.00 saatleri arasında, EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde yapılacak. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın iki dönemdir rektörlük görevini sürdürdüğü Ege Üniversitesi’nde bu makama talip 7’si Tıp Fakültesi’nden toplam 9 aday bulunuyor. Ege Üniversitesi’nde bin 700’ü aşkın öğretim üyesi oy kullanacak.

Ege Üniversitesi rektör adayı belirleme seçimi’nde; Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı yarışacak.

DEÜ’DE 10 ADAY VAR
Dokuz Eylül Üniversitesi rektör adaylı belirleme seçimi de aynı gün Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Yeşim Kamile Aktuğlu’nun tek kadın aday olduğu DEÜ’de toplam 10 aday Prof. Dr. Mehmet Füzün’den boşalacak koltuk için yarışacak. Mühendislik Fakültesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Erdal Çelik, İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Ömer Dumlu, İşletme Fakültesi’nden Prof. Dr. Adnan Kasman tıp fakültesi dışı diğer adaylar. Tıp Fakültesi’nden ise Başhekim Prof. Dr. Can Karaca, eski başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu, Prof. Dr. Cenk Erdal ve Prof. Dr. Orhan Maden aday. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yaklaşık 1680 öğretim üyesi oy kullanacak.

Seçimden sonra rektörler, her üniversitede en fazla oy alan 6 adayın ismini YÖK’e bildirecek. 18-26 Temmuz arasında Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışacak. Bu komisyonun raporları 27-28 Temmuz’da toplanacak YÖK Genel Kurulu’nda değerlendirilecek, aday sayısı her üniversitesi için 3’e indirilip liste 1 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak. Rektörlerin görev süresi ağustos ayının ilk haftasında dolduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o hafta içinde atama yapması bekleniyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki: ‘Yüreğimiz Taksim Meydanı’nda atacak’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.