İzmir’in Gururları!

İzmir’in Gururları!
  • 4 Ocak 2016 09:30

İzmir Büyükşehir Belediyespor sporcuları, birçok branşta 365 güne 511 madalya sığdırarak İzmir’in gururu oldular.

İzmir’in spordaki lokomotifi Büyükşehir Belediyespor, 2015 yılında kupa ve madalyaya doymadı. Yıl boyunca çeşitli branşlarda 511 madalya kazanan Büyükşehir Belediyesi sporcuları, üç Avrupa Grand Prix 1.liği, bir Dünya Gençler 2.liği, iki Avrupa 2.liği, üç Avrupa 3.lüğü, iki Avrupa 4.lüğü elde etti. Balkan şampiyonalarında ise İzmirli sporcular 6 kez kürsüye çıktı. Ulusal platformda 9 takım şampiyonluğu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Türkiye rekorunun sahibi olurken, toplam 158 altın, 203 gümüş, 117 bronz kazandı.

İzmir'in Gururları!

Yasemin’den üç madalya

Okçu Yasemin Ecem Anagöz, yılın en başarılı sporcularından biri oldu. ABD’deki Dünya Gençler Şampiyonası’nda ikinci olan Yasemin, Avrupa 4.’lüğü ve Yağız Yılmaz ile birlikte elde ettiği Avrupa Grand Prix birinciliği ile uluslararası klasmanda üç önemli başarı elde etti. Genç okçu, 2×70 metre genç bayanlarda 661 puan ile yeni Türkiye rekorunu ele geçirirken, takım arkadaşı Yağız Yılmaz da aynı kategoride 670 puanla Türkiye rekoru kırmayı başardı.

Nuri Özel Avrupa 2.’si

Tekvandocu Nuri Özel, Alanya’da düzenlenen 3. Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda ikincilik kürsüsüne çıkarak Büyükşehir’in en başarılı sporcularından biri oldu. Genç tekvandocu Simge Erensayın ile bayan güreşçi Buse Tosun, Avrupa 3.’sü unvanlarını alırken, judocular Çiçek Akyüz, Gizem Ercan, Ahmet Yıldırım ve Ebru Siyahkoç, tekvandocu Nejat Oğuzhan Tuna ile atlet Abdurrahman Gediklioğlu ise Balkan şampiyonalarında kürsüye çıktılar.

İzmir'in Gururları!

Engelleri aştılar

2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda katılan ve hedefini 2016 Rio olarak belirleyen bedensel engelli halterci İzzettin Kanat, kazandığı Avrupa 2.liği ile iddiasını bir kez daha kanıtladı. Görme engelli bayan judocu Gülhan Kılıç, Avrupa şampiyonalarında bir üçüncülük, bir de dördüncülük elde etti. Büyükşehir’in engelli sporcuları, 2015’i, 3’ü uluslararası olmak üzere 26 madalya ile tamamladı. Güler Demircan ise Fair-play Büyük Ödülü’nün sahibi oldu.

9 takım şampiyonluğu

Yerel klasmanda da çok önemli bir başarılar elde eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, takımlar kategorisinde 9 şampiyonluk yaşadı. Ampute futbol takımı, erkek, bayan (3 kez)  ve mix okçuluk takımı, serbest güreş erkek takımı, yıldız erkek güreş takımı ve sualtı ragbisi bayan takımı, 2015’te şampiyonluk yaşayan Büyükşehir ekipleri oldular. Sualtı ragbisi bayan takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonası gibi bu branşın en önemli organizasyonlarından birinde ülkemizi temsil etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ

En iyi ve en hızlı

Satrançcı Cankut Emiroğlu, 2015’i “Türkiye’nin en iyisi” ve “Türkiye’nin en hızlısı” unvanları ile geride bırakırken, milli cimnastikçi Ferhat Arıcan ise uluslararası platformda 4 madalya kazandı. Ferhat Arıcan, Türkiye Cimnastik Milli Takımı ile 2016 Rio Olimpiyatları’na katılma hakkı elde etti. Cimnastik literatüründe kendi adıyla anılan 3 harekete sahip tek sporcu olan Ferhat Arıcan, 2015’teki performansıyla Büyükşehir Beediyespor’dan Rio vizesi alan ilk sporcu oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.