İzmir’in ciğerleri yandı

İzmir’in ciğerleri yandı
  • 7 Temmuz 2019 20:59
Buca’da ormanlık ve makilik alanda yangın çıktı. Evlerin de olduğu bölgede, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürüldü. Öte yandan Seferihisar ilçesindeki ormanlıkta, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ile orman ekipleri, alevleri söndürmek için havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangına, piknikçilerin yaktığı mangaldan sıçrayan kıvılcımların neden olduğu iddia ediliyor.

Saat 16.00 sıralarında, Kaynaklar Mahallesi Kavakdere Mevkisi’nde, ormanlık ve makilik alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören çevredekiler durumu orman ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye 4 helikopter ve 8 arazöz sevk edildi. Evlerin de olduğu yangın bölgesinde, itfaiye ile orman ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınıp, söndürüldü.

SEFERİHİSAR’DA ORMAN YANGINI

Seferihisar’daki Kavakdere Barajı yakınlarında bulunan ormanlıkta, saat 16.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören çevredekiler, orman ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevleri söndürmek için 11 helikopter, 10 dozer ve 54 arazöz ile karadan ve havadan çalışma başlattı.

ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇALIŞMALARI GÜÇLEŞTİRİYOR

Jandarma ekipleri Kavakdere yolunu araç trafiğine kapattı. Bölgede zaman zaman yön değiştiren şiddetli rüzgar nedeniyle, ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. Ancak, barajın yakın olması nedeniyle helikopterler sık aralıklarla su alarak alevlere müdahalede ettiği belirtildi.

BÖLGEDEKİ EVLER TEHDİT ALTINDA

Bu arada alevlerin tehdik ettiği bölgede Yusuf Dağgülü’ne ait ağılda bulunan 100 küçükbaş hayvanın kaçtığı öğrenildi. Yunus Demirci’ye ait ev ise yangında zarar gördü. Bölgede bulunan birçok bağ evinin alevlerin tehditi altında olduğu ve boşaltıldıkları belirtildi.

MANGAL KÖMÜRÜNDEN ÇIKTI’ İDDİASI

Seferihisar’da yaklaşık 50 hektar alanın tahrip olmasına neden olan yangına, piknikçilerin yaktığı mangaldan sıçrayan kıvılcımların neden olduğundan endişe ediliyor. Çevrede oturanların bu yönde iddialarda bulundukları belirtildi. Yangın söndürüldükten sonra çıkış nedeni ile ilgili çalışmalar yürütülecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ADD’ye tam destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.