İzmir’e Renkli Giriş

İzmir’e Renkli Giriş
  • 19 Aralık 2016 16:26

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini yeni bir görünüme kavuşturmak için renkli çalılar, ağaçlar ve gece ışıklandırmalarıyla başlattığı düzenleme çalışmalarında şimdi de İstanbul Caddesi ile Ankara Caddesi kesişim noktasındaki Osman Kibar Kavşağı’na el atıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin  karanlık ve ölü noktalarını gün ışığına çıkararak bu alanları yeniden renklendiriyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, “Güzel Kent Girişleri Projesi”kapsamında İstanbul Caddesi ile Ankara Caddesi kesişim noktasında bulunan Osman Kibar Kavşağı’ndaki çalışmalarını sürdürüyor.

Hazırlanan proje çerçevesinde, Ege Üniversitesi girişi karşısında bulunan 9 bin 200 metrekarelik Osman Kibar Kavşağı’nın çevresine, yaklaşık 150 yaşında 16 adet zeytin ağacı ile 24 adet yıllanmış sütun kalem servi ağacının yanı sıra, 20 bin adet çalı ile 30 bin adet mevsimlik çiçek dikimi yapılacak. Çim zemin ve dekoratif öğelerle Osman Kibar Kavşağı’nı zengin ve yepyeni bir görünüme kavuşturacak olan Büyükşehir Belediyesi, kavşağın içerisine de İstanbul ve Ankara güzergahından gelen misafirleri karşılayacak “İZMİR” yazısı yerleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı başında, 57. Topçu Tugayı ve kavşak arasında kalan tüm alanları “Güzel Kent Girişleri Projesi” kapsamında yepyeni bir görünüme kavuştururken, projeyi 2 kilometrelik Çanakkale yolunda da uygulayacak.

Ankara Caddesi’ne 250 palmiye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini yeni bir görünüme kavuşturmak için renkli çalılar, ağaçlar ve gece ışıklandırmalarıyla Bornova Ankara Caddesi ile Gaziemir Akçay Caddesi’nde bazı düzenlemeler gerçekleştirdi. Düzenleme kapsamında, kente İstanbul ve Ankara yönünden giriş bölgesi olan Ankara Caddesi üzerindeki 4 kilometrelik güzergaha 250 adet palmiye ağacı dikildi. Orta refüj boyunca yapılan çalışmalar kapsamında zemine renkli çalı  gurubu bitkiler ilave edildi; gece görselliğinin artırılması için de estetik aydınlatma elemanları konuldu.

Gaziemir Akçay Caddesi’nde ise orta refüjdeki parkeler sökülerek yeşil alan artırıldı. Bu bölgeye dikilen renkli çalılar ile orta refüjde görsel zenginlik oluşturuldu. Damlama sulama sistemi kurulan yeşil alanlarda zeminden aydınlatma yapılarak gece ışıl ışıl bir görünüm elde edildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.