İzmir’e Avrupa Daveti

İzmir’e Avrupa Daveti
  • 13 Şubat 2016 09:14
Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Avrupa Bölgeler Meclisi’nin Türk Başkanı Hande Bozatlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne üyelik davetinde bulundu. Başkan Kocaoğlu, “Avrupa Bölgeler Meclisi içinde yerimizi alacağız” dedi.
Avrupa Bölgeler Meclisi’nin (AER) Türk vatandaşı Başkanı Dr. Hande Bozatlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. 1985 yılında kurulan ve 35 ülkeden 230 bölge ile 15 bölgelerarası organizasyonu bir araya getiren Avrupa Bölgeler Meclisi’ne geçtiğimiz Aralık ayında ikinci kez Başkan seçilen Bozatlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni AER üyeliğine davet etti.
Avrupa Bölgeler Meclisi’ne AB ülkeleri dışında seçilen ilk başkan olan Dr. Bozatlı, Avrupa Birliği’nin en etkin bölgesel yönetim kurumu olan AER’nin son derece stratejik çalışmalar gerçekleştirdiğini ve temel hedeflerinin Avrupa’daki bölgecilig^in gelis¸imine katkıda bulunabilmek olduğunu söyledi. Hande Bozatlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AER içinde temsilinin, kentin Avrupa’daki lobi çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağını da sözlerine ekledi.
Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı’nın ziyaretinden ve davetinden son derece mutlu olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bozatlı’yı Avrupa’daki başarıları nedeniyle kutladı. Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa Bölgeler Meclisi içinde yerlerini alacaklarını ve en kısa süre içinde üyelik başvurusunu gerçekleştireceklerini kaydetti.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.