İzmir’den YSK’ya 7 maddelik çağrı

İzmir’den YSK’ya 7 maddelik çağrı
  • 10 Nisan 2019 15:26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 ilde eş zamanlı olarak 31 Mart yerel seçim sonuçlarına dair YSK’ya 7 maddeden oluşan bir çağrı yaptı. İzmir İl Başkanlığı adına açıklamayı İl Sekreteri Hacer Taş Gültepe yaptı. Gültepe, “Tüm Türkiye 31 Mart seçim sonuçlarını kabullenmiş ve kazananı ilan etmişken, demokrasilerin gereği olan seçim sonuçlarını kabullenmek istemeyenler ve kimsenin inanmadığı bahanelerle Türkiye’yi gerenlere İzmir’den seslenmek istiyoruz. Demokrasimize gölge düşürmeyin, hak edenin hakkına ve milyonlarca insanımızın iradesine saygı duyun.” dedi.Cumhuriyet Halk Partisi, 81 ilde eş zamanlı olarak 31 Mart yerel seçim sonuçlarına dair YSK’ya 7 maddeden oluşan bir çağrı yaptı. İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan ancak yapılan itirazlar nedeniyle mazbatalarını alamayan CHP’li belediye başkanları için, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çağrıda bulundu. İl örgütü, seçilen belediye başkanlarına mazbatalarının verilmesini istedi.

Konak Meydanı’nda yapılan açıklamaya Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da katıldı.

30 kişinin katıldığı açıklamayı, CHP İl Sekreteri Hacer Taş Gültepe yaptı. Sivil toplum örgütleri ve sendikaların da destek verdiği eylemde konuşan Gültepe, tüm Türkiye’nin 31 Mart seçim sonuçlarını kabullendiğini ve kazananı ilan ettiğini söyledi.

Gültepe, yapılan yerel seçimlerde sonuçların belli olmasına rağmen demokrasiye gölge düşürüldüğünü belirterek, “Tüm Türkiye 31 Mart seçim sonuçlarını kabullenmiş ve kazananı ilan etmişken, demokrasilerin gereği olan seçim sonuçlarını kabullenmek istemeyenler ve kimsenin inanmadığı bahanelerle Türkiye’yi gerenlere İzmir’den seslenmek istiyoruz. Demokrasimize gölge düşürmeyin, hak edenin hakkına ve milyonlarca insanımızın iradesine saygı duyun. Seçimi kaybedenlere sesleniyoruz. Hakkıyla yönettiyseniz, halkı düşünerek hizmet ettiyseniz korkmayın. Seçimleri kaybettiğinizi kabullenin ve Türk halkının seçimine saygı duyun.” ifadelerini kullandı.

81 ilde yapılan basın açıklamasında YSK’ya yapılan 7 maddelik çağrı şu şekilde:

YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA ÇAĞRI

1. YSK, Yasalara Ve Daha Önce Benzer Olaylar Karşısında Aldığı Kararlara Uymak Zorundadır…

2. YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak, ürettikleri yasa dışı gerçekleri reddetmek zorundadır…

3. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.

4. YSK, ‘’ demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye’’ isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  BERGAMA BELEDİYE MECLİSİ’NDE İKİ ÖNEMLİ KARAR ALINDI

5. YSK, ‘’hukukun üstünlüğü mü? Yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?’’ buna açık ve net cevap vermek zorundadır.

6. ‘’YSK’da hâkimler mi var? Yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?’’ bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır…

7. Özetle, iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası, YSK bozmak zorundadır. Bu YSK’nın tarihsel sorumluluğudur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.