İzmir’den Genel Merkez’e kaç imza gidecek?

İzmir’den Genel Merkez’e kaç imza gidecek?
  • 17 Temmuz 2018 14:28

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muharrem İnce’nin Genel Başkanlık koltuğuna oturması isteyenler imza çalışmalarına Pazartesi gününden itibaren başladı. Chp Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger, olağanüstü kurutay için imza sayının en son 353 olduğunu açıkladı.

Aksünger, twitter hesabından “Öğlen 250 olan imza sayısı 353 olmuştur. Değişim olacak gibi” yazdı.

Chp Parti tüzüğünün 48’inci maddesine göre seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin sayısının salt çoğunluğunun,on beşinci gün mesai bitimine kadar noter aracılığı ile imzalarını Genel Merkeze iletmeleri gerekiyor. Yine parti tüzüğüne göre, en az 625 delegenin imzası gerekiyor.

İzmir'den Genel Merkez'e kaç imza gidecek?

İzmir’de son durum nasıl?

İzmir’de olağanüstü kurultaya gidilmesi için imza kampanyasının öncülüğünü üstlenen Bornova ilçe eski başkanı Nevzat Kavalar,  İzmir’de 52 delegeden 30’unu imza için ikna çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Gazete Ege’ye konuyla ilgili demeç veren Kavalar, şimdiye kadar İzmir’den genel merkeze giden imza sayısı hakkında bilgi vermedi. Kavalar’ın açıklaması şu şekilde: “Arkadaşlarımız şuanda imzalarını atıyorlar ve Chp Genel Merkezi’ne gönderiyorlar. Bir rakam veremiyorum. 30 imza hedefine ulaşmak için çabalıyoruz. 15.(inci) gün sonunda hedefimize ulaşmış olacağız. Biraz bekleyelim diyorlar, kimisi veriyor. O nedenle 15(inci) gün sonunda rakam belli olacak. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta ‘Anneler Günü’ coşkuyla kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.