İzmir’deki ‘Varank 1’ operasyonuna 29 tutuklama

İzmir’deki ‘Varank 1’ operasyonuna 29 tutuklama
  • 11 Ekim 2016 09:39

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ege Üniversitesi’ne yönelik 16 ilde yaptığı operasyonda, toplam 30 kişiyi gözaltına aldı.

Aralarında, üniversitede çeşitli birimlerde görevli personel, araştırma görevlisi ile eski mezunların bulunduğu sanıkların, FETÖ üyeliğinin yanı sıra ByLock uygulamasını kullandıkları tespit edildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın, 15 Temmuz’daki darbe girişimi gecesi hayatını kaybeden ağabeyi Prof.Dr. İlhan Varank’tan dolayı ‘Varank 1’ adı verilen operasyon kapsamında gözaltında bulunan 12’si kadın 30 sanık, gönderildikleri adliyede tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi. Sabaha karşı sonaçlanan mahkemede, 30 kişiden 29’u tutuklandı. Bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

VARANK 2’DE 17 GÖZALTI OLDU 

Öte yandan geçen cumartesi günü ‘Varank-2’ adıyla gerçekleştirilen ikinci operasyonda, İzmir merkezli olarak Çorum ve Sakarya’da, Ege Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde eğitim gören 17 öğrenci gözaltına alındı. FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı ‘ByLock’u kullandıkları belirtildi. Bu kişilerin polisteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Ege Üniversitesi’ne yönelik yapılan ilk operosyanda, aralarında profesörlerin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevkedilen bu şüphelilerden 8’i tutuklanırken, 11’i adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kayadibi köylülerine Başkan Tugay'dan Hıdırellez sürprizi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.