İzmir’deki Üç Bombada O PKK’lının Parmak İzi Var

İzmir’deki Üç Bombada O PKK’lının Parmak İzi Var
  • 10 Mayıs 2016 16:09

İzmir’de durdurulan şüpheli bir otomobilde silah, el bombası ve patlayıcı düzeneği ele geçirilmesi sonrası yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 7’si savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 14’ü adliyeye sevk edildi.

Basmane semtinde 4 gün önce polisin şüpheli bir aracı durdurmasıyla başlayan operasyonlar kapsamında araçtaki 4 zanlı ile İzmir, İstanbul, Batman, Aydın, Mardin ve Manisa’da gözaltına alınan 17 kişi olmak üzere toplam 21 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan 7’si savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 14 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

Öte yandan şüpheli araçta yakalanan ve terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı belirlenen “Mervan” kod adlı Sami Ö’nün 29 Şubat’ta Mardin’in Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerince bulunan bomba yüklü bir araç ile kentteki 3 ayrı el yapımı patlayıcıda parmak izinin tespit edildiği öğrenildi.

Polis ekiplerinin 6 Mayıs gecesi Ballıkuyu semtinde şüphe üzerine durdurduğu otomobilde yapılan aramada 2 ruhsatsız silah, 3 el bombası ve patlayıcı düzenek ele geçirilmiş, MİT Bölge Başkanlığı, İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda İzmir, İstanbul, Batman, Aydın, Mardin ve Manisa’da toplam 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Araçta tespit edilen kameranın hafıza kartında Soma’da askeri araca yapılan bombalı saldırıya ilişkin görüntüler tespit edilmiş, yapılan sorgulamalar sonucu 15 kilo patlayıcı, 6 fünye, 2 uzaktan kumandalı anahtar sitemi ve cep telefonuna bağlı ateşleyici sistem de ele geçirilmişti

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’da 23 Nisan’a yakışır kutlama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.