İzmir’deki ‘himmet’ operasyonunda flaş karar!

İzmir’deki ‘himmet’ operasyonunda flaş karar!
  • 1 Ekim 2016 16:07

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İzmir ve Balıkesir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, ele geçirdikleri Raif Cilasun Eğitim Ve Kültür Vakfı aracılığıyla himmet paralarını akladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 zanlıdan 4’ü tutuklandı, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, İzmir’de kurulu Raif Cilasun Vakfına FETÖ/PDY mensuplarının sızarak, yönetimini ele geçirdikleri vakıf aracılığıyla “himmet” olarak alınan paraları akladıkları bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltındaki şüpheli sayısı 19’a yükseldi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 9’u “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan 4’ü tutuklanırken 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.