İzmir’deki havaalanı mitingi Meclis’e taşındı: Bakan’a 5 soru!

İzmir’deki havaalanı mitingi Meclis’e taşındı: Bakan’a 5 soru!
  • 3 Haziran 2016 09:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın havaalanı mitingini Meclis’e taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, devletin zirvesinin İzmir’deki havaalanı mitingini Meclis’e taşıdı.

Altıok, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmak üzere 5 sorulu bir önerge hazırladı.

CHP İzmir Milletvekili şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, 30 Mayıs 2016 tarihinde saat 23.00’de İzmir’e gelmişlerdir. Kendilerinin İzmir’e ulaşmalarından saatler evvel yollar kapatılmış, birçok noktada kimlik sorgulaması gerçekleştirmek sebebiyle binlerce polis görevlendirilmiş, köşe başları, cadde girişleri, havalimanı kapıları tutulmuş; bariyerlerle adeta kent bir demir kafese hapsedilmiştir. Kent merkezine ulaşım neredeyse olanaksızlaşmış, Konak Meydanı ve etrafında bulunan bölgeden neredeyse yaya insan geçişi yasaklanmış, şehirde güvenlik olağanüstü seviyelere çıkartılarak şehir hayatı felç edilmiştir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda sadece milletvekillerinin ve devlet yöneticilerinin kullanımına açık olan alanlar dahi seçilmiş milletvekillerine yasaklanmış, havalimanının sabit güvenlik görevlilerine silah bıraktırılmış, otoparklar boşaltılmış, havalimanı ortak kullanım alanları miting meydanına dönüştürülmüş ve saatler gece yarısını geçene kadar havalimanında miting gerçekleştirilmiştir. Güvenlik gerekçeli bu uygulamalar ertesi gün sabah saatlerinden itibaren devam ettirilmiş, Cumhurbaşkanının güvenliği gerekçesi ile vatandaşlarımıza zorluk yaşatılmıştır.

İzmir’in maruz kaldığı bu olağanüstü güvenlik uygulamalarına istinaden;

1. Cumhurbaşkanının kent merkezinde miting yapmaya çekinerek ulaşımı neredeyse olanaksız kılarak havaalanını tercih ettiği halde kentin her tarafı neden olağanüstü güvenlik önlemleriyle yaşama ve ulaşıma kapatılmıştır?

2. İzmir’in merkezi Konak Meydanı çevresinde bile yaya geçişine müsaade etmeyecek düzeyde güvenlik önlemi alınmasının, meydanın demir bariyerlerle çevrilerek İzmir halkının yaşam alanlarının bloke edilmesinin nedeni nedir? İzmir halkının günlük yaşam akışının aksatacak düzeyde önlem alınmasına sebep olacak bir istihbarat mı alınmıştır? Kim ve ya kimler İzmir seyahatine yönelik olarak Cumhurbaşkanı’nı tehdit etmiştir?

3. Havalimanının sabit güvenlik görevlilerine silah bıraktırmanın anlamı nedir? Havalimanı güvenlik görevlilerinin kendi cumhurbaşkanına karşı her hangi bir eylemde bulunacağından mı şüphe edilmektedir? Özveriyle güvenliğimiz için çalışan personele potansiyel suçlu muamelesi yapılmasının gerekçesi var mıdır?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay;  Çocukların çocukluğunu yaşayabilmesi için daha çok çalışacağız

4. Özel güvenlik alanı olan VİP otoparkında dahi giriş çıkışlar hangi gerekçelerle yasaklanmıştır? Bu yasaklama Cumhurbaşkanını milletvekillerinden dahi koruma amaçlı mı yapılmıştır?

5. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kendi ülkesinde bu denli üst düzeyde güvenlik önlemleri aldıracak kadar vatandaşına uzak mıdır? Kimden ve neden bu kadar korkmaktadır?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.