İzmir’de velilere kritik okul servisi ücreti uyarısı!

İzmir’de velilere kritik okul servisi ücreti uyarısı!
  • 10 Eylül 2016 08:45

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde bazı okulların, belirlenen servis ücretlerinin 2 katından fazlasını velilerden talep ettiğini ileri sürerek, bu tür kişilerin şikayet edilmesini istedi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul servis taşımacılığının, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği çerçevesinde yapıldığını, taşıma ücretlerinin de ilgili kurullar tarafından belirlendiğini söyledi.

İzmir’de fiyatların Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince tespit edildiğini aktaran Bostancı, tarifeye göre 0-3 kilometre arasının bin 170, 3-6 kilometre arasının bin 440, 6-10 kilometrenin bin 530, 10-20 kilometrenin 2 bin 160 lira olarak açıklandığını, 20 kilometreyi aşan yerler için kilometre başına 4,50 lira ilave edildiğini anımsattı.

Bostancı, ana okulu taşıma ücretleri için de başka bir tarife olduğunu, ayrıca engelli taşıma ücreti ve rehber personel bulundurulması zorunlu hallerde istenen ücretin de kurul kararı ile duyurulduğunu kaydetti.

“5-6 bin lira isteyen okullar var “

Açıklanan fiyatların öğrenci servis taşımacılığına ait tavan fiyatlar olduğunu vurgulayan Bostancı, “Bu fiyatların üzerinde taşımacılık yapılamaz. Bu fiyatlarda özel okul-devlet okulu diye bir ayrım yok.” dedi.

Belirlenen rakamın iki katından daha fazla ücret talep edenler olduğunu iddia eden Bostancı, özel okulların talep ettiği ücreti “maliyetlerimiz var” diyerek açıklamaya çalıştığını dile getirerek, fiyatların onların da katıldığı komisyonda görüşüldüğünü, komisyondaki görüşmeler sırasında “bu fiyatlar maliyeti karşılamaz” gibi bir itirazda bulunmadıklarını öne sürdü.

“Fazla ücret isteyeni şikayet edin”

İzmir’deki bazı okullarda 3 ila 6 bin lira arasında ücretler talep edildiğini ileri süren Bostancı, şöyle devam etti:

“Mesela bir okulda 7 kilometre mesafe için tarifedeki bin 530 lira yerine 3 bin 450 lira istenmiş. İki katından fazla bir rakam. 5-6 bin lira servis ücreti isteyen okullar var. Özel okul, şirketle anlaşıyor, ‘ben bununla anlaştım’ diyerek velilere dayatma yapıyor. Okullar anlaşmadıkları araçlara ‘korsan’ diyor, böyle bir şey yok. Veliler isterse çocuklarını herhangi bir okul servis aracı işleten ile taşıtabilir. Öğrenci velisi hizmeti kimden alıyorsa ücreti ona ödemeli, hizmeti alanla hizmeti veren arasına kimse sokulmamalı. Araya giren aracılarla, taşeronlar fiyatları yükseltiyor. Belirlenen fiyatların üstünde para talep edenler şikayet edilsin. Velilerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesinin Hemşehri İletişim Merkezi ya da Zabıta Daire Başkanlığına, ayrıca tüketici hakem heyetlerine ve odamıza başvurabilir.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “BERGAMA BELEDİYESİ’NİN BORCU, BELEDİYE ŞİRKETLERİ HARİÇ 473 MİLYON TL”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.