İzmir’de tatilin son günü dönüş çilesi!

İzmir’de tatilin son günü dönüş çilesi!
  • 10 Temmuz 2016 13:45

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde İzmir otogarında büyük yoğunluk yaşandı. Tatilini İzmir’deki yakınlarının yanında ya da yazlık bölgelerde geçirenler, dönüşlerinde yolculuk telaşı yaşadı.

Bu arada biletlerini önceden almayıp son güne bırakanlar, ek seferlerdeki yerlerin de tükenmesiyle zor durumda kaldı, araç kiralama gibi farklı alternatiflere yönelmek zorunda kaldı.

Vatandaşların Razaman ayından sonra büyük heyecanla beklediği 9 günlük bayram tatili bitti. Tatilde başta, İzmir ve çevresindeki turizm merkezleri olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki il ve ilçelere, tatilci akını yaşandı. Kentlerin nüfusları katlandı. Bayram öncesi vatandaşların, İzmir ve çevresine gelişlerini farklı günlere yayması üzerine, otogarda fazla yoğunluk yaşanmadı. Ancak bayram sonrası dönüşlerini son güne bırakanlar, gelişlerin aksine otogarlarda yoğunluğa neden oldu. Dönüş biletlerini önceden alanlar, zorluk yaşamadan otogara gelip otobüslerine bindi ve yola çıktı. Ancak aynı şansı, biletlerini son güne bırakanlar yaşayamadı. Hemen her firmanın koyduğu ek otobüs seferlerinde de yer kalmayınca, birçok kişi bilet bulabilmek için büyük çaba harcadı. Bayram nedeniyle rezervasyon sürelerinin de uzatılmayıp günler öncesinden satılması üzerine bir çok kişi bilet bulamadı, yolda kaldı. Bu kişiler, yaşadıkları şehirlere dönmek için yarın ya da diğer günlerdeki seferlerden bilet almak zorunda kaldı. Özellikle işlerine gitmek zorunda olan vatandaşlar ise havayolu, araç kiralama gibi farklı alternatiflere yöneldi

Bayram dönüşlerinde yakınlarından ve sevdiklerinden ayrılanlar için otogarda, hüzünlü anlar da yaşandı. Kimisi, ziyaret ettiği torunlarından, çocuklarından kimisi de sevgilisinden ayrılmak zorunda kaldı. Eşyalarının üzerinde oturup hareket saatlerini bekleyen vatandaşlar, günler öncesinden biletlerini satın aldıkları için son güne kadar tatil yapma fırsatını elde ettiklerini söyledi. Otobüs işletmecileri ise bayram boyunca istedikleri bekledikleri yoğunluğu yaşadıklarını, otobüslerinin tam dolu kapasiteyle çalıştığını, ancak tatilden sonra iş hacminin düşeceğini anlattı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik keyfi sürecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.